«Προετοιμαστείτε κατάλληλα! Από τα 500μ. και πάνω μέχρι το…» – Ξεκάθαρος ο Τάσος Αρνιακός για τα χιόνια στην Αττική (Video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, με χιόνια από χθες Παρασκευή (12/1) και σήμερα το Σάββατο (13/1), όπως τονίζει ο Τάσος Αρνιακός.

Αναλυτικά ο καιρός

Έτσι αναμένουμε ισχυρή παγωνιά, παγετό και χιόνια στα ορεινά, αλλά και θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν έως και τα 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο. Πάντως ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 πάντως, εξήγησε πως αναμένουμε ηλιοφάνεια αναμένεται την Κυριακή (14/1), και ανοιξιάτικος καιρός από Δευτέρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές των ανωτέρω περιοχών (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 500 μέτρα και πάνω). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο νότιο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, της τάξης των 2 με 4 βαθμών Κελσίου. Στα βόρεια και τα κεντρικά θα κυμανθεί από -05 (μείον 05) έως 06 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 02 έως 08 με 10 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 04 έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.






Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα