Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Σχολεία της χώρας συγκινούν με τα μηνύματά τους για την τραγωδία στα Τέμπη

Οι μαθητές σχηματίζουν τα δικά τους μηνύματα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τα μηνύματα των μαθητών

«Πάρε με όταν φτάσεις»
Τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη φράση «Πάρε με όταν φτάσεις», μια αναφορά στα παιδιά που πιθανόν επικοινώνησαν με τους γονείς τους πριν το φρικτό δυστύχημα και σίγουρα η πιο συνηθισμένη φράση που λέει ο πατέρας και η μητέρα στο παιδί τους πριν φύγει από το σπίτι.

Η φράση αυτή κάνει τον γύρο του διαδικτύου με πολλούς λογαριασμούς να την αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«ΤΕΜΠΗ»
Οι μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Μενιδίου έκαναν μια παρόμοια ενέργεια, σχηματίζοντας σάκες με τη λέξη «ΤΕΜΠΗ».

«Στείλε όταν φτάσεις»
Σε συμβολική διαμαρτυρία προχώρησαν και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου της Πύλου οι οποίοι έγραψαν με τις τσάντες τους στο προαύλιο χώρο του σχολείου το σύνθημα «Στείλε όταν φτάσεις».

Μετά τις κινητοποιήσεις των μαθητών το πρωί της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, προχώρησαν σε κατάληψη.

«ΟΡΓΗ»
Μια λέξη σχημάτισαν με τις τσάντες τους οι μαθητές του 5ου Λυκείου Χαλανδρίου, στο προαύλιο του σχολείου τους, θέλοντας να εκφραστούν, σοκαρισμένοι για την τραγωδία στα Τέμπη με τον θάνατο τουλάχιστον 46 ανθρώπων από τη σύγκρουση των τρένων.

Τριήμερο εθνικό πένθος

Το εθνικός πένθος θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν όταν κηρύσσεται μια τέτοια απόφαση οι σημαίες κυμαίνονται μεσίστιες στα δημόσια κτήρια ενώ αναβάλλονται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις.

Ωστόσο, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Το ΑΠΘ, από την πλευρά του, ανακοίνωσε την αναβολή οποιασδήποτε εκδήλωσης και εκπαιδευτικής δραστηριότητας για σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στο εθνικό πένθος. Σημειώνεται ότι οι μέχρι τώρα πληροφορίες μαρτυρούν ότι αρκετοί από τα θύματα ήταν φοιτητές του ΑΠΘ που επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Δείτε τις σπαρακτικές εικόνες:

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»