Πονάει η αλήθεια: Όλο το ιντερνέτ μιλά για τον Χρήστο Βασιλόπουλο – Είπε σε μια φράση την πιο σκληρή αλήθεια για τα Τέμπη

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4», ήταν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη.

Τραγωδία Τέμπη: Τι ανέφερε ο Βασιλόπουλος

«Ο άνθρωπος που σώζεται από κάτι τέτοιο, το παίρνει μαζί του σε όλη τη ζωή του. Το παίρνει μαζί του διότι είναι ένα τραυματικό γεγονός, αυτό το έχουν μελετήσει πάρα πολύ καλά οι Αμερικανοί με τους στρατιώτες που πολέμησαν στο Βιετνάμ.

Οι ενοχές του επιζήσαντα, επίσης, είναι πάρα πολύ έντονες γιατί δεν έχει να δώσει και καμία απάντηση. Γιατί κάποιος επιλέγει εσένα και τους άλλους όχι για να σωθούν. Υπάρχουν ερωτήματα τα οποία δεν μπορούν να απαντηθούν και τα παίρνει ο εκάστοτε άνθρωπος μαζί του σε όλη τη ζωή του και τα δουλεύει για να κατηγορεί μία τον εαυτό τον και μία να τον δικαιολογεί.

Αυτά είναι του ανθρώπου σακίδια βαριά και ασήκωτα και οπωσδήποτε παίζουν ρόλο οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Για αυτό και αναπτύχθηκε μία ολόκληρη ψυχιατρική σχολή στην Αμερική που χειρίστηκε το μετατραυματικό σοκ με τους χιλιάδες στρατιώτες του Βιετνάμ που βίωσαν την απόλυτη βία, τρέλα και θάνατο χωρίς οι ίδιοι να το έχουν επιλέξει. Πιστεύοντας ότι είναι αλλιώς, βίωσαν μια άλλη κατάσταση. Πάντα θα υπάρχουν αυτές οι σκέψεις».

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»