Ποινική δίωξη για βιασμό στον «δράκο» των Εξαρχείων – Είχε αποπειραθεί να βιάσει και στο παρελθόν μία 76χρονη και μία 13χρονη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 23χρονου άνδρα από τη Συρία, ο οποίος συνελήφθη μετά τις καταγγελίες για επιθέσεις σε βάρος γυναικών με σκοπό να τις βιάσει.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Ακόμη, ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν για σεξουαλικά εγκλήματα

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή του Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο έφερε στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για την δράση του «Δράκου» των Εξαρχείων.

Ο 23χρονος έκανε επιθέσεις εναντίον γυναικών στη Γλυφάδα και τα Εξάρχεια, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη αναφέρει ότι τον Αύγουστο του 2022 ο δράστης οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών, για την απόπειρα βιασμού μίας 76χρονης αλλά κι ενός κοριτσιού 13 ετών.

Μετά από 12 μήνες προφυλάκισης, έπρεπε να αποφασιστεί όπως προβλέπει ο νόμος η παράταση ή μη της κράτησης του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τον Ιούλιο του 2023 αποφάσισε το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών την αποφυλάκισή του.

Με την αποφυλάκιση επιβλήθηκαν στον 23χρονο και κάποιοι περιοριστικοί όροι. Έπρεπε, δηλαδή, να εμφανίζεται στο Α.Τ. της βορειοανατολικής Αττικής, αλλά δεν έδωσε ποτέ το παρών και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα