Πήγε να βρει τον Παύλο: Πέθανε ο θρυλικός μπασίστας Τόλης της μπάντας του Σιδηρόπουλου

Ο Τόλης Μαστρόκαλος μια από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής ροκ σκηνής και τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας.

Η καλλιτεχνική πορεία του

Συμμετείχε στην θεατρική – μουσική παράσταση “Ο Άγνωστος Πρίγκιπας: Πάυλος Σιδηρόπουλος”, που ήταν βασισμένη στη ζωή και την πορεία του Πάυλου Σιδηρόπουλου με τον οποίο συνυπήρξαν στους “Σπυριδούλα” από τη δεκαετία του 1970. Ο Τόλης Μαστρόκαλος ήταν ο μπασίστας των “Σπυριδούλα” στο θρυλικό δίσκο “Φλου”, ένα LP που επηρέασε όσο κανένα άλλο την ελληνική ροκ.Επιπλέον, ο Τόλης Μαστρόκαλος στάθηκε και στο πλευρό του Δημήτρη Πουλικάκου, στις πρόσφατες εμφανίσεις αυτού στο Κύτταρο.

Αφότου διαλύθηκαν οι “Σπουριδούλα”, ο Τόλης Μαστρόκαλος συνέχισε να συμμετέχει σε διάφορα συγκροτήματα και μουσικές πρωτοβουλίες – μεταξύ τους και η Εταιρεία Καλλιτεχνών που δημιούργησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Στην συνέχεια πέρασε στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ όπου δραστηριοποιηθηκε επί σειρά ετών.Η ραδιοφωνική παραγωγός και μια από τις πρώτες DJ στην Ελλάδα, η σύντροφος του Δημήτρη Πουλικάκου, Θέκλα Τσελέπη, έγραψε για τον θάνατο του Τόλη Μαστρόκαλου στον λογαριασμό της στο facebook: “Αντίο Τολίνο μου. Ελεύθερο πουλάκι ήσουν πάντα”.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα