Πέθανε η Μαρίτσα, η γιαγιά – σύμβολο της Λέσβου σε ηλικία 99 ετών

Πέθανε η Μαρίτσα Μαυροπούλου, μία από τις τρεις γιαγιάδες οι οποίες συγκίνησαν όλη την Ελλάδα φροντίζοντας το μωρό μιας γυναίκας-πρόσφυγα στη Λέσβο, η οποία μόλις είχε φτάσει από τα τουρκικά παράλια. 

Η κηδεία της Μαρίτσας, η οποία έφυγε από την ζωή σε ηλικία 99 ετών, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Σκάλα Σκαμιάς, με τον πρόεδρο της κοινότητα, Γιώργο Σαρόγλου να αναφέρει ότι «θα τη θυμόμαστε πάντα, μια τίμια γυναίκα που μας έκανε περήφανους».

Η φωτογραφία του Λευτέρη Παρτσάλη από τη Μυτιλήνη με τις τρεις ηλικιωμένες Ελληνίδες έκανε τον γύρο του κόσμου τον Οκτώβρη του 2015. Σε αυτήν φαίνονταν να φροντίζουν ένα μικρό παιδί την ώρα που η μητέρα του αλλάζει ρούχα αφού μόλις έχει φτάσει στο νησί από τα τουρκικά παράλια.

Η κυρία Ευστρατία, η κυρία Μαρίτσα και η κυρία Μηλίτσα, οι γιαγιάδες της Λέσβου είχαν αναφέρει μάλιστα ότι «του τραγουδούσαμε και ήπιε το γάλα μονορούφι».

«Ήταν πολύς κόσμος μαζωμένος στον Πλάτανο καθώς είχαν φτάσει τρεις βάρκες. Είδαμε τη μητέρα την ώρα που άλλαζε τα ρούχα της και της είπαμε ότι το μωρό πεινάει. Έδωσαν στο μωρό ένα μπιμπερό αλλά αυτό δεν ήθελε το γάλα. Το δοκίμασα στο χέρι μου και ήταν καυτό. Εκεί δίπλα είχε μια βρύση και κρύωσα εκεί το μπιμπερό και μετά το μωρό το ήπιε το γάλα», είχε δηλώσει για το εν λόγω συμβάν η Μαρίτσα Μαυροπούλου.

Πηγη: news-24.gr

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα