Περήφανη Ελλάδα: Φοιτητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατασκεύασαν ένα όχημα βγαλμένο από το μέλλον

Ένα ερευνητικό ηλεκτρικό όχημα έφτιαξε μία ομάδα φοιτητών του ΕΜΠ που μας έκανε για άλλη μία φορά περήφανους για τα μυαλά των νέων της χώρας μας.

Σε τι διαφέρει από τα άλλα!

Έχοντας παράξενο σχήμα και κόκκινο χρώμα, τo «Πυρφόρος ΙΙ» είναι ένα ηλεκτρικό όχημα που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό κινητήρα και τροφοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Οι φοιτητές μάλιστα επικεντρώθηκαν στην έρευνα και στην ανάπτυξη ενός αποδοτικού κινητήρα, σχεδιάζοντας ηλεκτρονικά ισχύος, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο κατέστη ασφαλής η οδήγησή του.Πέρα από το μικρό από αυτό όχημα που… «έρχεται από το μέλλον», οι προπτυχιακοί φοιτητές και μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχουν φροντίσει να δείξουν στον κόσμο βήμα-βήμα το «ταξίδι» τους, δημιουργώντας μία δική τους ιστοσελίδα, στην οποία ουσιαστικά εξιστορείται λεπτομερώς το έργο τους.

Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα δεν αγόρασε τίποτα έτοιμο, αλλά κατασκεύασε από το μηδέν αυτό το όχημα, που είναι τροφοδοτούμενο από φωτοβολταϊκό πλαίσιο και μπαταρίες υψηλής απόδοσης.

Τι έχουν καταφέρει τα «μυαλά» του Μετσόβιου

Η ομάδα συστάθηκε το 2009 και από τότε έχει συμμετάσχει με επιτυχία 7 συναπτά έτη στο διεθνούς φήμης Ευρωπαϊκό διαγωνισμό εξοικονόμησης καυσίμου Shell Eco-Marathon στο Rotterdam της Ολλανδίας.

Έχει μάλιστα κατακτήσει την 10η θέση ανάμεσα σε 50 ομάδες που συμμετείχαν στην κατηγορία Prototype Battery Electric Car και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα στην κατηγορία τους.

Πέραν αυτού, η ομάδα «Προμηθέας» έχει λάβει τιμητική διάκριση μεταξύ άνω των 180 Ευρωπαϊκών συμμετοχών στο διαγωνισμό, με το βραβείο «Best Team Spirit off-track award 2013» για το ομαδικό τους πνεύμα, την εργατικότητα και την αντιμετώπιση δυσκολιών κατά τη διάρκεια των αγώνων.Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι με τόσες ιδέες, όρεξη και γνώση στο αντικείμενό τους, οι ίδιοι θα σχεδιάζουν το επόμενο αυτοκίνητό τους, προκειμένου να σαρώσουν και πάλι όλα τα βραβεία!

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα