Πενθεί όλη η Ελλάδα: Έφυγε σε ηλικία 105 ετών ο ήρωας των οχυρών Ρούπελ Ιωάννης Κοζαρτζής

Στη Βέροια άφησε την τελευταία του πνοή πλήρης ημερών ο αξέχαστος Ιωάννης Κοζαρτζής και πλήρης εμπειριών. Ένας άντρας σύμβολο για όλη την Ελλάδα που μας έκανε περήφανους και βύθισε στο πένθος το ελληνικό έθνος.

Ποιος ήταν ο εκλιπών;

Ο εκλιπών ήταν, όπως αναφέρει το veriotis.gr, συμπολεμιστής του λοχία Δημήτρη Ίτσιου στο πολυβολείο Π8, όπου δόθηκε ιστορική μάχη. Ήταν 6 Απριλίου του 1941 όταν ο Ίτσιος με πέντε μόλις άνδρες, μεταξύ των οποίων ο Ιωάννης Κοζαρτζής, αντιστάθηκαν στην επέλαση των Γερμανών μέχρις εξαντλήσεως των πυρομαχικών τους. Ο Κοζαρτζής είχε τιμηθεί για την ηρωική του δράση μεταξύ άλλων από τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και πρόσφατα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας. Η κοινότητα Γεωργιανών Βέροιας όπου ζούσε, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα η τοπική κοινωνία του χωριού μας, αλλά και όλη η Ελλάδα αποχαιρετά τον Ιωάννη Κοζαρτζή. Αείμνηστε Ήρωα κ. Γιάννη, ο σεβασμός, η βαθιά εκτίμηση για τη θυσία σου και η αγάπη όλων μας θα σε συνοδεύουν για πάντα. Η πρότασή του Κοινοτικού Συμβουλίου Γεωργιανών προς τον δήμο Βέροιας σε ένδειξη τιμής για τους αγώνες σου, θα είναι να δώσει το όνομα σου σε δημοτική οδό της Βέροιας.
Δόξα και τιμή. Ας είναι αιωνία η μνήμη σου»

Η νεκρώσιμος Ακολουθία στις 6/1/2023 στις 3:30 από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γεωργιανών.

Related posts

«Την πήγα στο χωράφι και την…»: Αυτός είναι ο 37χρονος θείος που σκότωσε το 11χρονο κοριτσάκι

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στον Πύργο: Θείος της 11χρονης ο 37χρονος που ομολόγησε την δολοφονία της στην Ηλεία

Ευρωεκλογές 2024: Το πρώτο αποτέλεσμα του Exit poll