Πείτε αντίο στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας την περασμένη εβδομάδα, ο ΔΕΔΔΗΕ πρόκειται άμεσα να βάλει τέλος στους έναντι και τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς στο ρεύμα.

Πείτε αντίο στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο ΔΕΔΔΗΕ θα ξεκινήσει άμεσα να μετράει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα – με τους πολίτες να πληρώνουν πλέον ακρίβως για το ρεύμα που χρησιμοποιούν.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα στους συνήθεις καταναλωτές Χαμηλής Τάσης (οικίες, καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις κ.λπ.) ο ΔΕΔΔΗΕ εφαρμόζει την τετραμηνιαία καταμέτρηση.

Συγκεκριμένα, το πρώτο δίμηνο η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ εκτιμά τις καταναλώσεις και το αμέσως επόμενο δίμηνο λαμβάνεται η ένδειξη του μετρητή από το προσωπικό της Εταιρείας, ώστε να προκύψει η συνολική κατανάλωση του τετραμήνου.

Η κατανάλωση αυτή προκύπτει αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα ως διαφορά της ένδειξης αυτής από την ένδειξη που είχε καταγραφεί από την Εταιρεία πριν 4 μήνες.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας την περασμένη Πέμπτη, η μέτρηση από το προσωπικό θα γίνεται πλέον κάθε μήνα ώστε να μην υπάρχει καμία απόκλιση από την πραγματική κατανάλωση.

Σημειώνεται πως για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπει σε ισχύ το νέο σύστημα μέτρησης.

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»