Παύλος Μαρινάκης για τους νεκρούς στο δάσος της Δαδιάς: «Βαθιά θλίψη για τον θάνατο συνανθρώπων μας»

Τη βαθύτατη θλίψη του εξέφρασε ο Παύλος Μαρινάκης για τους 18 μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς.

«Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινακης, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του για τον θάνατο των ανθρώπων μέσα στο δάσος της Δαδιάς.

Η δημόσια δήλωση για τους 18 μετανάστες

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο.

Παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία» είπε ο κ. Μαρινακης και τόνισε ότι «η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών». Ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα εμπλακεί σε πολιτική αντιπαράθεση σημειώνοντας ότι «την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό ακτιβισμό. Θα έρθει η ώρα του απολογισμού».

Προανήγγειλε ότι με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας:

«Σε κάθε περίπτωση, η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, μέσω των αρμοδίων αρχών, προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης των πυρκαγιών και εξετάζει κάθε καταγγελία. Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά».

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα