«Πατέρα είσαι δυνατός»: Δακρύζει το Διαδίκτυο με τον Καΐλα για τον Νίκο Ξανθόπουλο και τη μάχη που δίνει

Διασωληνωμένος και σε καταστολή βρίσκεται ο Νίκος Ξανθόπουλος και το πιστό κοινό που τον αγαπά και ακολουθεί τόσα χρόνια έχει ανησυχήσει για τα νέα της υγείας του και την κατάσταση του. Φυσικά στο πλευρό του ο Βασίλης Καίλας που μίλησε για τον “πατέρα” του με τα πιο συγκινητικά λόγια.

Ο γολγοθάς του Νίκου Ξανθόπουλου

Τον δικό του γολγοθά ανεβαίνει για δεύτερη εβδομάδα ο μεγάλος μας ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος, κάνοντας όλους τους συναδέλφους του να προσεύχονται για εκείνον. Δεν είναι τυχαίος, άλλωστε, ούτε ο τίτλος που ο ίδιος ο κόσμος τού έχει δώσει από τη δεκαετία του ’60 «Το παιδί του λαού»! Εναν τίτλο και μια δημοφιλία που τον έκαναν να συναγωνίζεται για δεκαετίες τόσο την Αλίκη Βουγιουκλάκη όσο και τον Στέλιο Καζαντζίδη.Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Νίκος Ξανθόπουλος έκανε τρεις τεράστιες καριέρες: μία στο θέατρο, όπου έσπαγαν οι πόρτες των φανατικών θαυμαστών του για να τον απολαύσουν, μία στον κινηματογράφο, όπου οι ουρές έφταναν ακόμα και τα 300 μέτρα για να τον δουν, αλλά και στο τραγούδι, καθώς γέμιζε για μήνες τα νυχτερινά κέντρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Μια αχτίδα φωτός τα Χριστούγεννα που άνοιξε τα μάτια του ο Νίκος Ξανθόπουλος

Το πρωτοσέλιδο της «Espresso» με την αποκλειστική είδηση για την περιπέτεια υγείας του λατρεμένου ηθοποιού δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε τους Ελληνες του απόδημου Ελληνισμού. Πλήθος δημοσιευμάτων σε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Γερμανία εδώ και μια εβδομάδα κατακλύζουν το διαδίκτυο. Αλλωστε ο Νίκος Ξανθόπουλος πάντα μιλούσε στην καρδιά του Ελληνα και δη του ξενιτεμένου. Αν θα ανατρέξει κανείς στους καταλόγους με τα περισσότερα εισιτήρια, οι ταινίες με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ξανθόπουλο ήταν στην πρώτη πεντάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ανήμερα τα Χριστούγεννα μια αχτίδα ελπίδας και δύναμης φάνηκε να υπάρχει στην εξέλιξη της υγείας του, λες και οι προσευχές όλων των ανθρώπων που τον αγαπάνε εισακούστηκαν, μια και κατάφερε να ανοίξει τα μάτια του, αν και διασωληνωμένος!

Σήμερα η «Espresso» κάνει ένα ακόμα βήμα μπροστά και μιλάει με τους τελευταίους εν ζωή ανθρώπους που έζησαν τον Νίκο Ξανθόπουλο όσο κανείς άλλος. Συγκινημένοι και πολλές φορές μη μπορώντας να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, μιλάνε για τον αγαπημένο τους συνάδελφο και πρωταγωνιστή. Από τους ηθοποιούς που δούλεψαν όσο ελάχιστοι με τον Νίκο Ξανθόπουλο είναι και ο Βασίλης Καΐλας.

Τα συγκινητικά λόγια του Καίλα

Το παιδί-θαύμα με το πλήθος των ταινιών που μεγάλωσαν γενιές και γενιές μαζί του. Από τα πρώτα του λόγια καταλάβαμε πως το να μιλήσει για τον «δεύτερο πατέρα του», τον Νίκο Ξανθόπουλο, είναι κάτι που του ματώνει την καρδιά. Δεν θα ξεχάσω πριν από μερικά χρόνια που ο ίδιος (λόγω της φιλίας μας) μου είχε εκμυστηρευτεί υπέροχες ιστορίες για τον Νίκο Ξανθόπουλο και τη «δεύτερη μάνα» του Ελένη Ζαφειρίου. Τον βρήκαμε να έχει αγκαλιά τα δύο εγγονάκια του. «Δεν μου αρέσει να μιλάω για δύσκολες καταστάσεις. Οταν είδα μια ανάρτηση για τον Νίκο Ξανθόπουλο και αυτό που βιώνει με την υγεία του, έγραψα από κάτω: “Ο δεύτερος πατέρας μου είναι πολύ δυνατός και θα τα καταφέρει γρήγορα να γυρίσει στην οικογένειά του”. Βάλε αυτό σαν ευχή» λέει στην «Espresso», θέλοντας ουσιαστικά να δώσει κουράγιο στην οικογένεια του μεγάλου ηθοποιού.

Η  Μάρθα Βούρτση για τον Νίκο Ξανθόπουλο

Ωστόσο, αν και επικοινωνήσαμε με τη Μάρθα Βούρτση, την παρτενέρ του μεγάλου ηθοποιού, η ίδια, όπως εδώ και πολλά χρόνια αποφεύγει κάθε είδους δημοσιότητα, έτσι και τώρα αρκέστηκε να αναφέρει συγκινημένη «δεν θα δηλώσω κάτι. Είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα με τον Νίκο για το τι περνάει».

Το δικό του μήνυμα για τον Νίκο Ξανθόπουλο και τον γολγοθά που ανεβαίνει, στέλνει ένας ακόμα παλαίμαχος ηθοποιός, ο Χριστόφορος Ζήκας, που έπαιξε σε περισσότερες από 70 ταινίες και σε πάνω από 10 συνεργάστηκε με τον Νίκο Ξανθόπουλο.

Στο άκουσμα του ονόματος του μεγάλου ηθοποιού ο παλαίμαχος ηθοποιός άρχισε να κλαίει. «Αν πληγώθηκα για έναν άνθρωπο που έμαθα ότι είναι πολύ άρρωστος, αυτός είναι ο Ξανθόπουλος. Τον θεωρούσα άτρωτο. Ετσι έχω τον Νίκο συνυφασμένο στο μυαλό μου» λέει και σταματάει τη συζήτηση. Τον ακούμε να λυγίζει. «Επαιξα μαζί του νομίζω σε 11 ταινίες. “Ξεριζωμένη γενιά”, “Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί”, “Γιακουμής, μια ρωμέικη καρδιά”, “Η σφραγίδα του θεού” και πολλές ακόμα. Νομίζω πως δεν θα ξαναβγεί πιο λαϊκό παιδί από τον Νίκο. Πηγαίναμε στην επαρχία και έσπαγαν οι πόρτες στους κινηματογράφους και στα θέατρα. Υπέροχος άνθρωπος, ειλικρινής, οικογενειάρχης, που είχε το μυαλό του μόνο στη δουλειά. Ξεκινούσε γυρίσματα τα ξημερώματα και φεύγαμε τα μεσάνυχτα. Κάποια φορά μάλιστα ήταν τόσο επίπονα τα γυρίσματα, που λύγισα. Με έπιασε σε μια γωνία και μου λέει “Χριστόφορε, έτσι θα το κάνεις για να γίνουν πιο εύκολα”. Θέλω να πιστεύω πως ο Νίκος θα βγει νικητής και από αυτή την περιπέτεια».

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»