«Πάτα πάνω μου για να βγεις»: Αυτό θυμάται η 25χρονη Ευγενία από τον νεαρό που τη βοήθησε να βγει από το βαγόνι

Ενας ακόμη ήρωας που έδωσε και την ψυχή του για να βοηθήσει τους συνεπιβάτες του στα  Τέμπη, ο Μιχάλης, θυμάται το μοιραίο βράδυ.

Η κοπέλα που έσωσε

Ταξίδευε φορώντας ένα κίτρινο φούτερ. Αυτό θυμόταν η 25χρονη Ευγενία για τον νεαρό που μετά το δυστύχημα στα Τέμπη της είπε: «Πάτα πάνω μου για να βγεις». Αυτόν τον νεαρό αναζητούσε μέσω social media προκειμένου να του εκφράσει τη βαθιά της ευγνωμοσύνη που τη βοήθησε να βγει από το 3ο βαγόνι του μοιραίου Intercity 62.

Και η αναζήτηση απέδωσε. Πρόκειται για τον 20χρονο Μιχάλη Κλάψη από τους Λειψούς, ο οποίος είναι φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, στην ίδια σχολή με τον Ανδρέα Αλικανιώτη.

“Ζω από τύχη και θυμάμαι τις κραυγές τους”

Τον εντόπισε η ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, στην οποία είπε ότι μετά τη σύγκρουση, και αφού κατάλαβε ότι δεν είναι σοβαρά τραυματισμένος, αποφάσισε ότι πρέπει να σηκωθεί και να βοηθήσει, παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα. «Ναι, ζω από τύχη» επιβεβαίωσε.

Εκτός από την Ευγενία, βοήθησε μια μητέρα με ένα μωρό. «Μια μητέρα που τη στιγμή της σύγκρουσης τάιζε το μωρό της. Το έχασε και ευτυχώς το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου» ανέφερε. Και τους δύο τους έβγαλε μέσα από ένα τζάμι που έσπασαν κάποιοι άλλοι επιβάτες.

Στο ίδιο βαγόνι βρισκόταν και ένα ζευγάρι. Το μισό σώμα της κοπέλας ήταν σκεπασμένο με λαμαρίνες· μαζί με τον σύντροφό της, που επίσης τραυματίστηκε, βοήθησε να απεγκλωβιστεί μέχρι να φτάσουν οι διασώστες.

Αφού βγήκε για να αναπνεύσει καθαρό αέρα, ξαναγύρισε στο βαγόνι και βοήθησε να σπάσουν ένα ακόμα παράθυρο. Θυμάται δύο γυναίκες που δεν μπόρεσε να «ξεκολλήσει», αλλά και τις κραυγές για βοήθεια.

Related posts

Φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Απανωτά «112» σε όλη την Αττική – Εκκενώνεται ο ιππικός όμιλος και 3 σχολεία

Σοβαρό τροχαίο μετά από σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό – Εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο ο οδηγός

«Την πήγα στο χωράφι και την…»: Αυτός είναι ο 37χρονος θείος που σκότωσε το 11χρονο κοριτσάκι