Παραλίγο να Χάσει τη Ζωή της από Μηνιγγίτιδα. Τώρα, θέλει να Προειδοποιήσει τον Κόσμο για τους Κινδύνους της Ασθένειας…

Η μηνιγγίτιδα είναι από τις πιο μοιραίες ασθένειες, αλλά οι περισσότεροι μπορεί να μη γνωρίζουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποβεί. Την περασμένη εβδομάδα, μια γενναία έφηβη από τη Μεγάλη Βρετανία, που υποφέρει από τη σοβαρή ασθένεια, μοιράστηκε στον λογαριασμό της στο Facebook φωτογραφίες της, θέλοντας να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τη κοινή γνώμη.

Η 18χρονη Charlene Colechin νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα εδώ και περίπου ένα μήνα, και μέσα σε αυτό το διάστημα πέρασε εννιά μέρες σε τεχνητό κώμα.

«Έκανα συνέχεια εμετούς, και είχα άσχημο πονοκέφαλο σαν ημικρανία, και όλο το σώμα μου πονούσε,» δήλωσε σε συνέντευξη η Colechin στις ειδήσεις του BBC. «Οι φτέρνες μου είναι μαύρες. Μπορεί να είναι νεκροί ιστοί, που μπορεί να μολυνθούν και να επεκταθούν προς τα πάνω στα πόδια μου.»

Ενώ αναρρώνει στο νοσοκομείο, οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι θα χρειαστεί να γίνει εγχείρηση για να ακρωτηριάσουν τα δάχτυλα των ποδιών της, και πιθανώς τα πόδια της.

Την περασμένη Τρίτη, η Colechin μοιράστηκε φωτογραφίες της από το νοσοκομείο για να γνωστοποιήσει τις καταστροφικές συνέπειες της μηνιγγίτιδας.

«Δεν είναι ωραίες φωτογραφίες, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα του τι μπορεί να προκαλέσει η μηνιγγίτιδα,» γράφει η νεαρή κοπέλα στο Facebook. «Σας παρακαλώ μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση για να κάνετε γνωστό το πόσο σοβαρή ασθένεια είναι η μηνιγγίτιδα.»

Από την Τρίτη, η δημοσίευσή της έχει μοιραστεί πάνω από 650 φορές.

Μηνιγγίτιδα αποκαλείται η φλεγμονή των προστατευτικών μεμβρανών που περιβάλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και συνολικά είναι γνωστές ως μήνιγγες. Η μηνιγγίτιδα προκαλείται από διάφορες αιτίες, περιλαμβανομένων των μολυσματικών παραγόντων, του τραυματισμού, καρκίνου και συγκεκριμένων φαρμάκων.

Αν και μερικές μορφές της μηνιγγίτιδας είναι ήπιες και θεραπεύονται από μόνες τους, η μηνιγγίτιδα είναι μια σοβαρή ασθένεια αφού η φλεγμονή γειτνιάζει με τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη, ενώ είναι και μεταδοτική με τον αέρα και μπορεί να πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Η καλύτερη πρόληψη εναντίον της μηνιγγίτιδας είναι ο εμβολιασμός, καθώς κυκλοφορούν τρία εμβόλια που στοχεύουν στην ανοσία του οργανισμού.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα