Πανβαλκανική «απειλή» από τον Σάκη Αρναούτογλου: Τριήμερο «κοκτέιλ» κακοκαιρίας – Αυτές οι περιοχές θα βρεθούν στο «μάτι» του κυκλώνα (video)

Την Πέμπτη (23/11) η περισσότερη συννεφιά θα εντοπίζεται ανατολικότερα της Πίνδου, όπου και θα εκδηλώνονται διάσπαρτες μπόρες, οι οποίες δεν θα έχουν μεγάλη ένταση ή διάρκεια, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στο βόρειο Αιγαίο φτάνοντας τα 5 με 6 μποφόρ, και νοτιοανατολικοί στο υπόλοιπο Αιγαίο στα 4 με 5 και στο Ιόνιο στα 5 με 7 μποφόρ.

Αυξημένη θα παραμείνει η σχετική υγρασία, ενώ η θερμοκρασία θα πιάσει τις υψηλότερες τιμές της στα δυτικά και στην Κρήτη, όπου θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Η Αττική θα έχει συννεφιές και πέρασμα από τοπικές μπόρες.

Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 13 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχει αυξημένη συννεφιά και βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης οι οποίες θα υποχωρήσουν τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι βορειοανατολικοί, στην περιοχή της Χαλκιδικής δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ, και η θερμοκρασία στους 12 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, ανατολικά και στις Κυκλάδες. Στις υπόλοιπες περιοχές υπάρχει μικρή πιθανότητα για εκδήλωση ασθενής παροδικής βροχής.

Το Σάββατο αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με μπόρες, βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα στα ανατολικά και στα βορειοδυτικά. Παράλληλα θα έχουμε πολύ ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας.

Την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε πιο τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στην Πελοπόννησο και στα ανατολικά.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»