Πανελλήνια θλίψη – Έφυγε από τη ζωή πασίγνωστος σκηνοθέτης σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης, Βαγγέλης Σερντάρης στα 87 του χρόνια σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Πανελλήνια θλίψη

Ανήκε στη χρυσή γενιά του ελληνικού σινεμά, μαζί με ονόματα όπως, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Φέρρης, Τώνια Μαρκετάκη, Δήμος Θεός, Κώστα Βρεττάκος. Η κριτικός κινηματογράφου, Ροζίτα Σώκου, τον είχε χαρακτηρίσει ως Φελίνι της Ελλάδας.

Ο πολυβραβευμένος δημιουργός που μέτρησε πολλά κινηματογραφικά χιλιόμετρα είχε υπογράψει ανάμεσα σε άλλα έργα και την ταινία «Η Βασιλική» (1997), ενώ ήταν συμπαραγωγός του θρυλικού «Ρεμπέτικου».

«Με απέραντη θλίψη σας ανακοινώνουμε την απώλεια του σπουδαίου σκηνοθέτη και παραγωγού, Βαγγέλη Σερντάρη, επίτιμο μέλος της με σημαντικό, επώνυμο και δημιουργικό έργο.

Ήταν διεθνής σκηνοθέτης με πλούσιο έργο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πάρει πολλά βραβεία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Σημαντικότερες ταινίες του είναι η «Ληστεία στην Αθήνα» (1969) ένα καταπληκτικό φιλμ νουάρ. Το «Θερμοκήπιο» (1985), «Η Βασιλική» (1997), «Ο έβδομος ήλιος του έρωτα» (2001). Ήταν συμπαραγωγός στην ταινία «Ρεμπέτικο», έγραφε η ανακοίνωση.

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Σερντάρης

Ο Βαγγέλης Σερντάρης γεννήθηκε το 1936 στην Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Ήταν διεθνής σκηνοθέτης με πλούσιο έργο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και κινηματογράφο. Είχε πάρει πολλά βραβεία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Σημαντικότερες ταινίες του είναι η «Ληστεία στην Αθήνα» (1969) ένα καταπληκτικό φιλμ νουάρ. Το «Θερμοκήπιο» (1985), «Ο έβδομος ήλιος του έρωτα» (2001).

Related posts

Τραγωδία στη Σάμο: Μπήκε στη θάλασσα να σώσει τη γυναίκα του και πνίγηκαν και οι 2

Ήθελε να προειδοποιήσει αλλά δεν πρόλαβε: Ανατριχιάζει η ανάρτηση της 36χρονης λίγες ώρες πριν το φονικό στην Αμφιλοχία

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη: 15χρονη νεκρή σε τροχαίο – Παλεύει για τη ζωή της μια 16χρονη