Πανελλήνια οργή: Ουρές για να βγάλουν παλιά ταυτότητα «χωρίς τσιπάκι»

Σάλο και εκκλησιαστικές αντιδράσεις προκαλούν οι νέες ταυτότητες που αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσουν.

Οργιάζουν οι πολίτες

Σπεύδουν στα Αστυνομικά Τμήματα για να βγάλουν ταυτότητα «χωρίς τσιπάκι» και πιάνουν θέση ακόμη και από τις πέντε τα χαράματα δημιουργώντας απίστευτες ουρές.

Σύμφωνα με το GRTimes αυξήθηκε κατακόρυφα η κίνηση στα τμήματα ασφαλείας από κόσμο που θέλει να ανανεώσει τις αστυνομικές ταυτότητες παλαιού τύπου, εξασφαλίζοντας έτσι μια 10ετία χωρίς το… «τσιπάκι» που νομίζου

ν ότι θα περιλαμβάνουν οι νέες ταυτότητες. Οι ψηφιακές ταυτότητες θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ουρά από καλόγριες

Πούλμαν μετέφερε καλόγριες από Μοναστήρι του νομού Θεσσαλονίκης, σε αστυνομικό τμήμα στην ανατολική πλευρά του νομού, προκειμένου να καταθέσουν μαζικά αιτήσεις για αντικατάσταση ταυτοτήτων.

Αντιδράσεις προβάλλονται και από Ορθόδοξα Σωματεία, 22 εκ των οποίων θέτουν θέμα απόλυτης καταπάτησης των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, θέμα εθνικής ασφάλειας και θέμα πίστης, καθώς «η αριθμοποίηση του προσώπου και ἡ καταπάτηση της θεόσδοτης ελευθερίας του ανθρώπου που είναι εικόνα Θεού καὶ ἡ παρουσία τοῦ δυσώνυμου ἀριθμού 666 στά νέα δελτία ταυτότητος, ὅλα ἀσύμβατα προς την Χριστιανική πίστη».

Για το θέμα των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων είχαν συνάντηση εξάλλου στα τέλη Ιουλίου ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, με τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ δίνοντας διευκρινήσεις για τις νέες ταυτότητες.

Όπως είχε τονίσει σε ανάρτησή του ο κ. Μηταράκης «… τους ενημερώσαμε αναλυτικά, διαβεβαιώνοντάς τους πως τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη».

Ουρές στην Πάτρα

Ίδια εικόνα και στα Γραφεία Έκδοσης Ταυτοτήτων στα Αστυνομικά Τμήματα, όπως στο κεντρικό κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην οδό Ερμού, όπου καθημερινά στην είσοδο περιμένουν από τα ξημερώματα, δεκάδες άτομα για να πιάσουν σειρά και να ανανεώσουν την ταυτότητά τους.

Η «Πελοπόννησος» βρέθηκε έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Δεκάδες άτομα είχαν υπογράψει μια άτυπη λίστα προτεραιότητας και περίμεναν υπομονετικά, όπως γίνεται κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, το Γραφείο Έκδοσης Ταυτοτήτων λειτουργούσε από τις 2:30 το μεσημέρι και μετά. Όμως, πολλοί είχαν πάει από τις 5 τα ξημερώματα, για να πιάσουν σειρά, σύμφωνα με το pelop.gr.

Οργανώνουν συλλαλητήρια

Οι πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων διοργανώνουν συλλαλητήρια στις 7 το απόγευμα την Κυριακή 3/9 στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη Κυριακή 10/9 στην Αθήνα για να πουν «ένα μεγάλο “όχι” στις ηλεκτρονικές ταυτότητες και στα τσιπάκια τους».

Related posts

Αίγιο: Πέθανε από έμφραγμα ενώ έβλεπε το Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης

Πανελλήνια θλίψη: “Έφυγε” ο γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα!

Κώστας Ηλιάκης: 18 χρόνια μετά από τον θάνατο του Έλληνα σμηναγού από τουρκικό F-16