Όλοι περίμεναν αυτό το σχόλιο: Η πρώτη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Γιώργο Πατούλη

Έμμεση αναφορά στην απόσυρση της υποψηφιότητας του Γιώργου Πατούλη μετά την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να δώσει το χρίσμα για την περιφέρεια Αττικής στο Νίκο Χαρδαλιά, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρώτο μήνυμα μετά την παραίτηση Πατούλη

“Ευχαριστώ και εκείνους τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε τελικά να μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή, δύσκολη ενδεχομένως για αυτούς”, δήλωσε ειδικότερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κατά την εκδήλωση παρουσίασης μίας άλλης γαλάζιας υποψηφιότητας στις περιφερειακές εκλογές, αυτής του Αλκιβιάδη Στεφανή, για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε έτσι μήνυμα τόσο στον κ.Πατούλη, όσο και στο Σωτήρη Νίκα, ο οποίος επίσης είχε αποσυρθεί χωρίς καν να θέσει υποψηφιότητα, από την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς η ΝΔ ήθελε να δώσει το χρίσμα στον εκλεκτό του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Πτωχό.

Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε έδωσε μεν πολιτικά χαρακτηριστικά στις περιφερειακές εκλογές, αλλά ταυτόχρονα εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής στις αυτοδιοικητικές.

“Είναι πολύ σημαντικό για την κυβέρνησή μας να μπορούμε να έχουμε Περιφερειάρχες οι οποίοι ενστερνίζονται ακριβώς αυτό το όραμά μας και με τους οποίους θα μπορούμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά, έτσι ώστε να μπορούν οι ίδιοι να εργάζονται τελικά για το δικό σας το καλό”, δήλωσε.

“Σκοπός μου δεν είναι να αποκομίσω κομματικά οφέλη από αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Εξάλλου, καταφέραμε και κερδίσαμε τις εκλογές με υψηλότερο ποσοστό από αυτό το οποίο είχαμε πετύχει το 2019. Είμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση, δεν χρειαζόμαστε επιπλέον επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής. Έχουμε και ισχυρή λαϊκή εντολή τετραετίας”, συνέχισε ο πρωθυπουργός, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος της στήριξης του κόμματος σε επίπεδο δήμων “είναι πολύ πιο χαλαρός.”

Υπενθυμίζεται ότι μετά από έντονο παρασκήνιο, μετά το θόρυβο με το ζεϊμπέκικο Πατούλη στο Ζάππειο. σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η στήριξη της ΝΔ στον κ.Χαρδαλιά στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική. Στη συνέχεια και καθώς αρχικά ο περιφερειάρχης Αττικής διαμήνυε πως θα ήταν ούτως ή άλλως υποψήφιος, το Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, διαμήνυσε ουσιαστικά στον κ.Πατούλη να αποσυρθεί και προανήγγειλε ότι θα του πάρει τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους.

“Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση η προσφορά του Γιώργου Πατούλη και στην αυτοδιοίκηση και στο κόμμα είναι σημαντική. Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος. Και βέβαια είναι αυτονόητοι ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά”, δήλωσε ειδικότερα στο πλαίσιο του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πατούλης συσκέφθηκε με συνεργάτες του και τελικά αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητα του, υπογραμμίζοντας με τη σχετική δήλωση του τον κομματικό πατριωτισμό του.

“Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η ΝΔ είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα”, δήλωσε ειδικότερα μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής.

Με την απόσυρση Πατούλη η ΝΔ γλυτώνει λοιπόν έναν εμφύλιο στην περιφέρεια Αττικής, όπως είχε γλυτώσει και στην περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς έκανε πίσω ο κ. Νίκας. Η ΝΔ όμως έχει να αντιμετωπίσει δύο άλλους αντάρτες στις περιφερειακές εκλογές:

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατεβαίνει “αντάρτης” ο πρώην βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης, τον οποίο η ΝΔ διέγραψε καθώς είχε ανακοινώσει στήριξη στο νυν περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι την υποψηφιότητα Αμανατίδη στηρίζει σημαντικός αριθμός γαλάζιων εν ενεργεία περιφερειακών συμβούλων.

Ενώ στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει ξανά τον Κώστα Μουτζούρη, που όχι μόνο είχε κατέβει ως αντάρτης το 2019 κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα της Χριστιάννας Καλογήρου, αλλά είχε δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση με το μεταναστευτικό, με αποκορύφωμα το περίφημο βίντεο στο οποίο δήλωνε ευθαρσώς “να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός”. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο κ.Μητσοτάκης μίλησε απόψε στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του κ.Στεφανή στο Βόρειο Αιγαίο.

“Αισθάνομαι πολύ άνετα με την επιλογή μας να στηρίξουμε τον Αλκιβιάδη Στεφανή” δήλωσε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας θα έχει την πλήρη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος στις περιφερειακές εκλογές.

“Πιστεύω, ότι στο πρόσωπο του Στρατηγού συναντώνται όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία απαιτεί ο ρόλος ενός σύγχρονου Περιφερειάρχη. Από τη μία πλευρά η ακεραιότητα, η πειθαρχία, η εργατικότητα ενός διακεκριμένου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων. Και από την άλλη, η γνώση και η διοικητική εμπειρία ενός Στρατηγού, αλλά και ενός Υπουργού”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Στην περίπτωση δε του Αλκιβιάδη, θα έλεγα ότι έχει δύο ακόμα σημαντικά πλεονεκτήματα: το πρώτο είναι η ιδιαίτερή του ενασχόληση με τα ειδικά προβλήματα του τόπου, του Βορείου Αιγαίου, των νησιών του, η φύλαξη των συνόρων, η πολυεπίπεδη διαχείριση του μεταναστευτικού. Και το δεύτερο βέβαια, είναι η έφεσή του στην ομαδική δουλειά. Είναι κάτι το οποίο μπορώ κι εγώ ο ίδιος να το πιστοποιήσω προσωπικά, ένας άνθρωπος ο οποίος δεν δίστασε να φέρει εις πέρας όποια αποστολή του ανατέθηκε.”

Related posts

Ασέβεια για τα θύματα των Τεμπών: Προκαλεί με όσα είπε ο Βορίδης για τα ονόματα που γράφτηκαν μπροστά από τη Βουλή

Auτή είναι η 21χρονη Νικολέτα που δέχτnκε επiθεση με μαχαiρı από Ιρακıνό στην Ερμού

«Ανοίγει» ξανά τους ουρανούς ο Γιάννης Καλλιάνος: «Νέο 48ωρο με σφοδρό χτύπημα…»