Όλοι δάκρυσαν με τον διασώστη σκύλο: Τραυματίστηκε στο καθήκον όμως δεν σταμάτησε να ψάχνει για επιζώντες

Οι φωτογραφίες του κάνουν το γύρο του κόσμου και συγκινούν με τον σκυλάκο να συνεχίζει ακούραστα το έργο του παρά το τραύμα του.

Η ιστορία του Tobaek

Πρόκειται για το σκύλο Tobaek, ένα 6χρονο ειδικά εκπαιδευμένο για τέτοιες καταστάσεις λαμπραντόρ ριτρίβερ, το οποίο τραυμάτισε το δεξί μπροστινό του πόδι καθώς πάτησε ένα αιχμηρό αντικείμενο. Το πόδι του δέθηκε ώστε να μη μολυνθεί η πληγή του.Ο Tobaek όμως συνεχίζει ακούραστος το έργο της διάσωσης που διαρκεί καθημερινά πολλές ώρες στην πόλη της Τουρκίας Hatay Antakya.Τα σκυλιά-διασώστες κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι λίγα εκείνα που έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να διασώσουν ανθρώπους. Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Proteo, το σκύλο από το Μεξικό που αυτές τις μέρες πέθανε εν ώρα καθήκοντος και αφού είχε σώσει 2 ανθρώπους από τα συντρίμμια που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία.

Η απολογισμός των θανάτων στην Τουρκία και τη Συρία από το σεισμό 7,8 βαθμών της περασμένης Δευτέρας πλησιάζει τις 36.000 και θεωρείται βέβαιο πως θα αυξηθεί, καθώς το επίκεντρο της απόκρισης μετατέθηκε από τη διάσωση επιζώντων, που είχαν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια, στην παροχή στέγης, τροφής και ψυχολογικής φροντίδας.Σχεδόν όλες οι ομάδες διάσωσης που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία και τη Συρία έχουν μαζί τους σκύλους. Η Ελλάδα έχει στείλει τρεις σκύλους-διασώστες, ενώ από τις υπόλοιπες χώρες ξεχωρίζει το Μεξικό, που έστειλε 16 σκύλους διάσωσης με τους εκπαιδευτές τους, καθώς και η Κροατία και η Ελβετία, με 10 και 14 σκύλους, αντίστοιχα.

Δείτε φωτογραφίες του Tobaek

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα