Όλοι δάκρυσαν με την μητέρα της 14χρονης Χριστίνας: «Το παιδί μου δεν τα κατάφερε, να ζήσουν άλλοι άνθρωποι»

Η 14χρονη Χριστίνα έφυγε από την ζωή μετά από μακρά νοσηλεία στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο του Ρίου εξαιτίας τροχαίου. Οι γονείς της αδικοχαμένης μαθήτριας πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της μικρής κόρης τους και χάρισαν ζωή μέσα από τον θάνατο της.

Χάρισε ζωή μετά τον θάνατο

Μιλώντας στο Action24 η μητέρα της 14χρονης δήλωσε πως «έχουν πάει Αυστρία και Ιταλία για να ζήσουν άλλοι άνθρωποι. Εμένα το παιδί μου δεν τα κατάφερε, να τα καταφέρουν άλλοι άνθρωποι».

«Τι να σας πω για ένα παιδί 14 χρονών; Πολύ όμορφη, πολύ δραστήρια, πολύ κοινωνική, πολύ ζωντανή. Η ζωή η ίδια ήταν», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Γιώργος Παπαθεοδωρίδης ανέφερε: «Οι δύο νεφροί και οι κερατοειδείς θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα για Έλληνες υποψηφίους λήπτες. Οι νεφροί ήδη χρησιμοποιήθηκαν βέβαια. Το ήπαρ πήγε στην Ιταλία μέσω της διακρατικής συμφωνίας. οι πνεύμονες είχαν προσφερθεί στη Βιέννη τελικά όμως κρίθηκαν ακατάλληλοι από τους γιατρούς όταν ήρθαν να τους πάρουν και δε θα χρησιμοποιηθούν».

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα