Όλη η Σύρος ντυμένη στα μαύρα: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο π. Ιωάννης Ρούσσος

Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία της Σύρου η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του και η τοπική κοινωνία και οι αγαπημένοι του θρηνούν.

Η είδηση του θανάτου του

Ο π. Ιωάννης Ρούσσος είχε διατελέσει εφημέριος σε πολλές ενορίες του νησιού, ενώ είχε διακριθεί για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο, καθώς επί πολλά έτη ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ Οίκον Νοσηλείας, αλλά και του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σύρου, το οποίο και στήριζε με όλες του τις δυνάμεις.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Σάββατο στις 13:00μ.μ. στον ενοριακό ναό του Άγιο Ιωσήφ στο Βήσσα. Θα τελεστεί η θεία λειτουργία και μετά η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο Ποσειδωνίας-Βήσσα.

Σήμερα το πρωί θα σημάνουν πένθιμα οι καμπάνες των ενοριών της Σύρου.

Την θλιβερή είδηση του θανάτου του Father John έκανε γνωστή, αργά χθες το βράδυ, με ανάρτησή της στο facebook, η Σπεράντζα Δουράτσου, βυθίζοντας στη θλίψη όλους όσοι είχαν γνωρίσει τον αξιαγάπητο και γνωστό στην Συριανή Κοινωνία για την κοινωνική του προσφορά, αυτό ιερέα.

Η ανάρτηση της κ. Δουράτσου

«Από σήμερα το βράδυ ο αγαπητός μας ιερέας και καθηγητής Αγγλικών για πολλά χρόνια Father John (π.Ιωαννης Ρούσσος) αναπαύεται κοντά στον Κύριο.

Διετέλεσε εφημέριος σε πολλές ενορίες της Συρου. Πλούσιο και το φιλανθρωπικό του έργο.

Ήταν ένας ιερέας “open mind” όπως λέμε με ριζοσπαστικές ιδέες για τα δεδομένα της Σύρου καθώς οι σπουδές του στη Βοστώνη τον έκαναν άνθρωπο με ευρύ και ανήσυχο πνεύμα, ανοικτό στο διάλογο, κοντά στους νεους, με σύγχρονες απόψεις για την Εκκλησία. Γι’ αυτές του τις απόψεις δεν δίστασε κάποιες φορές ακόμα και να διαφωνήσει ανοικτά με συναδέλφους του ιερείς ακόμα και επισκόπους.Ομως ήταν ένας αγαπητός ιερέας μέσα στην Σύρο.

Σημαντική η συμβολή του σε δύο Συλλόγους.

Για πολλά πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ Οίκον Νοσηλείας.

Μέλος τα τελευταία χρόνια και του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σύρου το οποίο υποστήριζε έμπρακτα.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 14/1 στις 13:00 από τον Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωσήφ στο Βησσα».

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας τον υποδεχτεί στον Παράδεισο!»

Related posts

«SOS» Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό: «Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών…»

Η κληρονομιά της Ελλάδας σε μοναδικά κλικ: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για την Μαριάννα Τουμασάτου: Το σπαρακτικό μήνυμα για την απώλεια που βύθισε στο Πένθος την διάσημη ηθοποιό