Όλα τούμπα στην υπόθεση: Ελεύθερος υπό όρους ο ράπερ που κατηγορείται για ομαδικό βιασμό

Ο γνωστός ράπερ κατηγορείτο ότι συμμετείχε στον ομαδικό βιασμό μιας 19χρονης στο Ρέθυμνο και η υπόθεση εξετάζεται.

Τι αποφασίστηκε

Συγκεκριμένα τόσο ο καλλιτέχνης όσο και ο 30χρονος συνεργάτης του αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.Τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής τους μία φορά το μήνα και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ έκαστος.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του γνωστού ράπερ είπε

«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης προβαίνοντας στην δικαιοπολιτικά και δικονομικά επιβεβλημένη αμερόληπτη σταχυολόγηση του αποδεικτικού υλικού απέδειξε περίτρανα ότι υπάρχουν δικαιοκρατικά όρια επαληθεύσιμα και άξια σεβασμου στην ποινική διαδικασία ως και ότι πέραν της ανάγκης προστασίας της τιμής και της υπόληψης του εκάστοτε καταγγέλλοντος, υφίσταται ανάγκη προστασίας της τιμής και της υπόληψης των αδίκως κατηγορουμένων συμπολιτών μας. Είμαστε βέβαιοι και για την δια βουλεύματος απαλλαγή των εντολέων μας».

Ο γνωστός ράπερ και ο συνεργάτης του, κατά την πολύωρη παρουσία τους ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου, υποστήριξαν πως η κατηγορία για βιασμό από την κοπέλα δεν ευσταθεί, δίνοντας εξηγήσεις οι οποίες τελικά οδήγησαν στη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας – η οποία ζήτησε να αφεθούν υπό όρους ελεύθεροι – και του εισαγγελέα, ο οποίος υποστήριξε την προφυλάκιση τους.

Μέχρι την λήψη της απόφασης ο 24χρονος καλλιτέχνης και ο 30χρονος συνεργάτης του θα παραμείνουν στο Ρέθυμνο, έχοντας δηλώσει στις αρχές τον τόπο διαμονής τους, σε έναν ουσιαστικά κατ’ οίκον περιορισμό.

Σχετικά με τρίτο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, οι δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν την υπό όρους ελευθέρωσή του με χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η φοιτήτρια δεν εμπλέκει το συγκεκριμένο πρόσωπο

Σύμφωνα πάντως με το neakriti.gr, ο λόγος που διαφώνησαν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης φέρεται να είναι μια γραπτή δήλωση που κατατέθηκε για λογαριασμό της 19χρονης μέσω δικηγόρου.

Σε αυτή τη δήλωση, φέρεται να αναγράφεται πως η νεαρή κοπέλα δεν επιθυμούσε την συνέχιση της διαδικασίας, ώστε να αποφύγει τα ψυχικά τραύματα.

Όπως μεταδίδει η κρητική ιστοσελίδα, ο Εισαγγελέας δεν θεώρησε τη δήλωση ως πραγματική, αλλά ως προϊόν φόβου και αυτός ήταν ο λόγος της διαφωνίας με την Ανακρίτρια αναφορικά με την προφυλάκιση των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων.

Κατά το neakriti, ο Εισαγγελέας πρότεινε την προσωρινή κράτηση του ράπερ και του 30χρονου συνεργάτη το. Το λόγο έχει τώρα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο εντός 5 ημερών θα αποφανθεί εάν οι δύο θα αφεθούν ελεύθεροι ή εάν θα κριθούν προσωρινά κρατούμενοι.

Ο Ελευθέριος Κάρτσωνας, σχολίασε:

«Στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα και συγκεκριμένα στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις οι οποίες προσλαμβάνουν αφόρητο χαρακτήρα όταν αθώοι πολίτες εμπλέκονται με τον ποινικό μηχανισμό και διασύρονται εν αδίκω κοινωνικά, ενώ στερούνται και την προσωπική τους ελευθερίας. Μόνη θεσμικά αρμόδια να ανασχέσει το οδυνηρό αυτό φαινόμενο είναι η Δικαιοσύνη η οποία πάντοτε με γνώμονα την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας και την προστασία του αθώου πολίτη δικαιοδοτεί αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν όρια επαληθεύσιμα και άξια σεβασμού».

Related posts

Νέος δυνατός σεισμός πριν από λίγο – Μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους

Τραγωδία στη Σάμο: Μπήκε στη θάλασσα να σώσει τη γυναίκα του και πνίγηκαν και οι 2

Ήθελε να προειδοποιήσει αλλά δεν πρόλαβε: Ανατριχιάζει η ανάρτηση της 36χρονης λίγες ώρες πριν το φονικό στην Αμφιλοχία