Οι ζωές των ανθρώπων δεν επιστρέφονται όμως: Η Hellenic Train επέστρεψε στις οικογένειες τα χρήματα του εισιτηρίου

Ένας μήνας, έχει περάσει από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, χάνοντας την ζωή τους 57 άνθρωποι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Hellenic Train κατέβαλε στις οικογένειες των θυμάτων ποσό του αντιτίμου του εισιτήριο που πλήρωσαν όσοι και όσες επέβαιναν στο μοιραίο τρένο.

Όπως αναφέρει η politic.gr, τα χρήματα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς όσων είχαν εκδώσει εισιτήριο ηλεκτρονικά για το μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, τα στοιχεία των οποίων διέθεται η βάση δεδομένων της Hellenic Train.

Τα πόσα που θα καταβληθούν στις οικογένειες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στις 15 Μαρτίου ενημέρωσε ότι στις οικογένειες των θυμάτων πρόκειται να καταβληθούν (ως προκαταβολή) 42.000 ευρώ, ενώ στους τραυματίες επιβάτες του μοιραίου τρένου θα δοθεί προκαταβολή 5.000 και 10.000 ευρώ, με το πρώτο ποσό να αφορά όσους δεν νοσηλεύονταν κατά την ημερομηνία της ανακοίνωσης και το δεύτερο όσους νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο ή κλινική.

Επιπλέον, η Hellenic Train επισημαίνει ότι από την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προβλέπεται ποσό ελάχιστης προκαταβολής, ενημερώνοντας παράλληλα ότι θα καταβληθεί αποζημίωση ύψους 300 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματίες αλλά και σε λοιπούς επιβάτες, για τις αποσκευές και τα προσωπικά αντικείμενα που καταστράφηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»