Οι μεγαλύτεροι αμμόλοφοι: Ο παράδεισος της Ελλάδας που κάνεις σκι χωρίς χιόνια δίπλα στη θάλασσα

Το πρώτο δεκαημέρο του Ιανουαρίου, το είχαμε συνηθίσει εντελώς διαφορετικό, από το φετινό. Διανύουμε έναν ζεστό χειμώνα, χωρίς βροχές και χιόνια, η κατάσταση αυτή βέβαια ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι δυο κρίσιμοι μήνες είναι τώρα, Γενάρης και Φλεβάρης, που είναι οι κατ’ εξοχήν μήνες του χειμώνα.

Πολλά ερωτήματα, κυρίως πότε θα χιονίσει, έχει προκαλέσει για τους φίλους του σκι και των χειμερινών αθλημάτων, οι οποίοι βλέπουν τα βουνά “γυμνά” από χιόνια και τις προσδοκίες τους να “λιώνουν” υπό το βάρος των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Αμμόλοφους της Στροφυλιάς: Ο παράδεισος της Ελλάδας που κάνεις σκι χωρίς χιόνια

Υπάρχει όμως ένας κρυφός παράδεισος, που ο άνεμος σε συνδυασμό με το μοναδικό οικοσύστημα, έχουν δημιουργήσει ένα ξεχωριστό σποτ, που προσφέρεται για “σκι” όλο το χρόνο. Αναφερόμαστε στους αμμόλοφους της Στροφυλιάς, τους μεγαλύτερους και υψηλότερους της Ελλάδας, που η συσσωρευμένη άμμος έχει υποκαταστήσει την ανάγκη χιονιού και μπορείς να “γλιστρήσεις” άνετα με τη χιονοσανίδα σου.

Βρίσκεται κοντά στην μαγευτική παραλία Καλόγρια Αχαΐας, που ξεχωρίζει για το μεγάλο μήκος της που αγγίζει τα 7 χιλιόμετρα και το μοναδικό δάσος που βρίσκεται πίσω της με τους υδροβιότοπους, σκηνικό που σε κάνει να νομίζεις πως βρίσκεσαι στην Αφρική.

Μόλις 2 ώρες και κάτι από την Αθήνα. Η Ομάδα Drone Haanity, που συνεργάζεται με το Menshouse.gr, έκανε μια πτήση πάνω από τους αμμόλοφους της Στροφυλιάς και αποδεικνύει ότι ο παράδεισος είναι πιο κοντά απ’ ότι περιμένουμε.

Αμμόλοφους της Στροφυλιάς:Δείτε το video

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα