Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν: Στον εισαγγελέα ο λυράρης που εξέδιδε τον ανήλικο – Τι θα υποστηρίξει

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, μεταφέρθηκε μετά τις 11 το πρωί ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται για κατά συρροή βιασμό και μαστροπεία ενός 11χρονου αγοριού στο Ηράκλειο.

Ο 66χρονος οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα και ενώ πλήθος πολιτών είναι συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια.

Ο 66χρονος λυράρης παραδόθηκε μόνος του

Όπως αναφέρει το Creta24, αναμένεται να αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται, λέγοντας πως ο ίδιος δεν είναι γνώστης της τεχνολογίας και σε θέση να δημιουργήσει τα διαφορετικά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρεται στη δικογραφία ότι δημιούργησε για να ωθήσει το παιδί και σε άλλα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αναμένεται να επικαλεστεί ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα για λόγους υγείας δεν ήταν δυνατόν να είχε κάνει κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα οι έρευνες των αρχών είναι εξέλιξη προκειμένου να αποκαλυφθούν και τα άλλα άτομα, εκτός από τον γιατρό σε νοσοκομείο της πόλης, που ήρθαν σε επαφή με το παιδί.

Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «ακόμα κι αν υπάρξει καθυστέρηση ως προς την αποκάλυψη της ταυτότητας των ατόμων που ξεπερνούν τα 29, αυτό θα γίνει και όσοι εμπλέκονται θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

«Είναι μια συγκλονιστική υπόθεση που απασχολεί θεωρώ για πρώτη φορά τα εγκληματολογικά δεδομένα της Κρήτης και θλίβομαι πολύ γι’ αυτό. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και το Τμήμα Ανηλίκων, τον κ. Βαρδάκη προσωπικά και την κα Ζέρβα που με πολύ μεγάλη εχεμύθεια και για μεγάλο χρονικό διάστημα με ανεπανάληπτα επαγγελματικό τρόπο προσέγγισαν τη συγκεκριμένη υπόθεση», δήλωσε ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης.

«Όσοι γνώριζαν δεν έπεσαν από τα σύννεφα», σημείωσε ο ίδιος τονίζοντας ότι πρόκειται για την δεύτερη υπόθεση -όπως έγραψε το Creta24- που πέφτει στα χέρια της Ασφάλειας Ηρακλείου για τον συγκεκριμένο άνδρα.

«Αυτό που ζητάμε είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Να ανοίξουν τα στόματά τους και όσοι θεωρούν ότι τα παιδιά τους έχουν συναναστραφεί τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο», ανέφερε ενώ συμπλήρωσε: «Ο θεός να με διαψεύσει αλλά θεωρώ ότι η υπόθεση δεν θα μείνει εδώ, θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις στη συνέχεια».

Ο κ. Κοκοσάλης τόνισε πως ο κατηγορούμενος κατόρθωσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να καταστήσει τον ανήλικο «άβουλο και ανεύθυνο εκτελεστικό του όργανο, έρμαιο στις εγκληματικές του ορέξεις. Αρχικά με παραπλάνηση και στη συνέχεια με απειλές και εκβιασμούς».

Ότι δεν γνωρίζει καν το παιδί ισχυρίζεται, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Διονύση Βέρρα, ο 66χρονος λυράρης. «Έχω την εικόνα ότι μπορεί να ήξερα φατσικά τον πατέρα του», δηλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

«Η δικογραφία είναι στα χέρια του εισαγγελέα, δεν γνωρίζουμε το μέγεθος και το περιεχόμενό της ούτε και τις αποδείξεις, αν υπάρχουν τέτοιες, που να βεβαιώνουν την οποιαδήποτε κατηγορία βαραίνει τον εντολέα μου. Δηλώνει αθώος, μιλάει για μια πλεκτάνη σε βάρος του», ανέφερε ο κ. Βέρρας.

Related posts

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»

«SOS» Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό: «Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών…»

Η κληρονομιά της Ελλάδας σε μοναδικά κλικ: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας