Οι Ήρωες της Χαλκιδικής: Διασώστες του ΕΚΑΒ έσωσαν με υπεράνθρωπες προσπάθειες 18χρονο από βέβαιο πνιγμό

Διασώστες του ΕΚΑΒ έσωσαν τη ζωή ενός 18χρονου, στη Χαλκιδική, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις από πνιγμό.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία της Κασσανδρείας Χαλκιδικής, όταν ένας 18χρονος τουρίστας έχασε τις αισθήσεις του, με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να μεταβαίνει άμεσα και έγκαιρα στο σημείο, παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες.

Ακολούθησαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να κρατήσουν τον 18χρονο στη ζωή και ευτυχώς τα κατάφεραν.

Η συγκλονιστική περιγραφή για τους διασώστες του ΕΚΑΒ

Όπως υπογράμμισε διασώστης του ΕΚΑΒ στα social media: “Αυτή τη φορά προλάβαμε και προσπεράσαμε το χάρο στην τελευταία στροφή.

Οι συνάδελφοι της νυχτερινής βάρδιας επανέφεραν στη ζωή έναν πολύ νεαρό συνάνθρωπο μας, μόλις 18 ετών, από πνιγμό καθώς έφτασαν πολύ έγκαιρα στο σημείο του συμβάντος. Έγκαιρη έναρξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χορήγηση οξυγόνου με θετικές πιέσεις… Η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα πολύ καλής συνεργασίας, μακρόχρονης εμπειρίας, γνώσεων, αντίληψης και δεξιοτήτων!

Τη σκυτάλη ανέλαβε η πρωινή βάρδια έχοντας πλέον την ευθύνη της ασφαλούς και ταχύτατης διακομιδής του ασθενούς προς το νοσοκομείο Πολυγύρου, συνοδεία ιατρού από το κέντρο υγείας Κασσανδρείας Κλεάνθης Καζαντζίδης , όπου και παραδόθηκε εν ζωή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ

Σε πλήρη ετοιμότητα το τμήμα αναζωογόνησης των ΤΕΠ, με τον αναισθησιολόγο να εξασφαλίζει πλήρως την αβίαστη πρόσβαση του πολύτιμου οξυγόνου προς τα πνευμόνια του νεαρού.

Περαστικά στον νεαρό τουρίστα από τα πληρώματα διασωστών του Α53”.

Related posts

Πανελλήνια θλίψη: “Έφυγε” ο γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα!

Κώστας Ηλιάκης: 18 χρόνια μετά από τον θάνατο του Έλληνα σμηναγού από τουρκικό F-16

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της