«Οι γονείς της πέθαναν χωρίς να μάθουν τον δολοφόνο»: Ο θάνατος της 24χρονης Ρίτας εξιχνιάστηκε μισό αιώνα μετά

«Τη στραγγάλισν, τη βασάνισαν»: Ο θάνατος της 24χρονης Ρίτας απασχόλησε τα μέσα για πολλά χρόνια αφού δεν μπορουσαν να πάρουν απαντήσεις.

Η ανεξιχνίαστη για χρόνια υπόθεση

Η 24χρονη είχε χτυπηθεί και κακοποιηθεί από τον δολοφόνο. Το μοναδικό στοιχείο που είχαν στη διάθεσή τους οι αρχές ήταν μια γόπα τσιγάρου.

Μόνο αυτό το στοιχείο είχε βρεθεί στο δωμάτιο που η Rita Curran μοιραζόταν με τη συγκάτοικό της στο Burlington του Βερμόντ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η πεταμένη γόπα τσιγάρου, που είχε βρεθεί κοντά στο πτώμα της 24χρονης δασκάλας από το Βερμόντ, ήταν το στοιχείο που τελικά οδήγησε και στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας της.

Η υπόθεση παρέμενε ανοιχτή για πάνω από μισό αιώνα. Οι γονείς της 24χρονης Rita Curran πέθαναν χωρίς ποτέ να μάθουν ποιος ευθυνόταν για την άγρια δολοφονία της.

Μόνο τα δύο αδέρφια της έμαθαν τελικά την αλήθεια, μετά από 52 χρόνια.

Η Rita Curran, όπως αποκαλύφθηκε, έδωσε μάχη με τον δολοφόνο. Αντιστάθηκε σθεναρά αλλά δεν κατάφερε να γλυτώσει. Τη στραγγάλισε. Η δολοφονία της είχε συγκλονίσει τους κατοίκους του Burlington πίσω στο 1971.

Αποκαλύπτεται τώρα ποιος ήταν ο άνθρωπος που της στέρησε τόσο πρόωρα τη ζωή. Το DNA που είχε συλλεχθεί από τη γόπα του τσιγάρου είχε οδηγήσει τους αστυνομικούς στον γείτονά της William DeRoos.

Ήταν τότε 31 ετών. Είχε βγει από το σπίτι μετά από καβγά που είχε με τη σύζυγό του Michelle για να ηρεμήσει. Αφού επέστρεψε στο διαμέρισμά τους, της ζήτησε να μην πει σε κανέναν ότι είχε φύγει από το σπίτι εκείνο το βράδυ. Ήταν παντρεμένοι μόλις δύο εβδομάδες.

Τότε και οι δυο τους είχαν πει πως δεν είχαν δει ούτε είχαν ακούσει τίποτα. Οι αρχές δεν πιστεύουν πως η τότε σύζυγός του γνώριζε ότι είχε σκοτώσει τη Rita Curran. Τον προστάτευε όμως επειδή είχε ποινικό μητρώο.

«Νομίζω ότι είπε ψέματα εκείνη την εποχή επειδή ήταν νέα. Ήταν αφελής. Είχαν μόλις παντρευτεί. Ήταν ερωτευμένη», σημείωσε ο ντετέκτιβ Thomas Chennette.

Η έρευνα άνοιξε ξανά το 2019, με τους αστυνομικούς να παίρνουν και πάλι κατάθεση από την πρώην σύζυγο του William DeRoos. Ήταν τότε που τους αποκάλυψε πως το μοιραίο βράδυ ο πρώην άντρας της είχε φύγει από το σπίτι.

«Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι ο William DeRoos ευθύνεται για τη δολοφονία της Rita Curran. Πέθανε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου από υπερβολική δόση ναρκωτικών και έτσι δεν θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του, αλλά η υπόθεση θα κλείσει», υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπαστυνόμος James Trieb.

Μετά την άγρια δολοφονία της Rita Curran, ο DeRoos, ο οποίος ήταν γνωστός σε ορισμένους ως γκουρού, μετακόμισε στην Ταϊλάνδη και έγινε μοναχός. Αργότερα, επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το 1986 ο DeRoos πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο Σαν Φρανσίσκο.

Είχαν περάσει 15 χρόνια από τη δολοφονία της

«Δεν σκέφτομαι τόσο τον τύπο που το έκανε αυτό στη Rita όσο τους γονείς μου για όσα πέρασαν. Προσεύχομαι για τη Rita και τους γονείς μας», δήλωσε ο αδερφός της Rita, Tom, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της αστυνομίας.

Όλα αυτά τα χρόνια οι αξιωματικοί προσπαθούσαν να δουν αν η υπόθεση συνδέεται με τον θρυλικό serial killer Ted Bundy. Η αδερφή της, Mary Campbell, του είχε στείλει ένα γράμμα και τον ρωτούσε αν ευθύνεται για τη δολοφονία της.

Είχε λάβει απάντηση από το FBI. Την ενημέρωναν πως ο Ted Bundy δεν είχε επιβεβαιώσει αλλά ούτε και είχε διαψεύσει τη δολοφονία της αδερφής της. Είχε θεωρηθεί μάλιστα από τις αρχές ως ύποπτος για την υπόθεση πριν από την εκτέλεσή του.

Δείτε το ρεπορτάζ

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»