Οι φίλοι τον αποκαλούσαν “Τσάκαλο”: Νεκρός ο Γιώργος Τσακαλίδης, ιδρυτής του «Bebop» και του θρυλικού blues club «Παραρλάμα»

Ο ιδρυτής της Ano Kato Records, του δισκοπωλείου «Βebop», του πολυχώρου της Υδρογείου στην περιοχή των Σφαγείων Θεσσαλονίκης και μέλος του θρυλικού blues club «Παραρλάμα»,δεν είναι πια κοντά μας.

Νεκρός ξαφνικά

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 10:00 στο Μακρυχώρι.

Ο “Τσάκαλος” όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του υπήρξε εμβληματική φιγούρα για τα μουσικά πράγματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας, καθώς ήταν αυτός που ίδρυσε την Ano Kato Records το 1984.

Στη δισκογραφική του κυκλοφόρησαν τις πρώτες τους δουλειές σχήματα και καλλιτέχνες όπως οι Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Νάνοι, Ηλίας Ζάικος, Blues Wire, Μωρά στη Φωτιά, Blues Gang, Κώστας Βόμβολος, Κώστας Μαγγίνας, Μπάντα της Φλώρινας, Δάρνακες, Δημοσιοϋπαλληλικό Ρετιρέ, Σταύρος Ρωσσόπουλος & οι Αβά-φτυστοί Μικροί Πιτσιλωτοί Δρυοκολάπτες κ.α.

Οι “Ερασιτέχνες Εραστές” ήταν το γκρουπ που δημιούργησε και με το οποίο κυκλοφόρησε τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς του. Πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο του με τίτλο “Όλοι οι φίλοι σπίτι μου” σε δική του έκδοση, από την Άνω Κάτω.

Η αποτύπωση της ιστορίας με «δίσκους, βιβλία, ταινίες, φωτογραφίες» και κυρίως πολλή μουσική. Από τη δεκαετία του ’80, στο Bebop Music, στο “Παραρλάμα”, αργότερα στην “Υδρόγειο” και όλα τα στέκια των μουσικόφιλων σε μια εποχή, που δε θα ξαναρθεί, μια εποχή που μας έμαθε να “κολυμπάμε στα βαθειά”.

Related posts

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν