Ο Θεός την προστάτευσε: Αχτίδα ελπίδας για την 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ σε σχολική εκδρομή

Σημάδια ήπιας βελτίωσης παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 17χρονης από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου, η οποία πριν από 10 ημέρες υπέστη αλλεργικό σοκ ενώ βρισκόταν στην Κρήτη με σχολική εκδρομή, και αφού κατανάλωσε βούτυρο στο πρωινό, ενώ έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά.

Η κοπέλα έκανε ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε καταστολή με οίδημα στον εγκέφαλο.

Όπως είπε στο Cretalive ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανέστης Κιούλπαλης αποτυπώνεται μία μικρή υποχώρηση του οιδήματος στον εγκέφαλο και τηρείται στάση αναμονής για την περαιτέρω υποχώρηση, προκειμένου – ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα και αν οι πιέσεις έχουν μειωθεί – οι γιατροί να επιχειρήσουν να διακόψουν την καταστολή, να διενεργήσουν τεστ και απεικονιστικές διαγνώσεις και να διαπιστώσουν τί ακριβώς έχει συμβεί και αν έχει ο οργανισμός της 17χρονης έχει υποστεί βλάβες.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως η 17χρονη που βρισκόταν σε ξενοδοχείο του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο με τους συμμαθητές και τους καθηγητές της στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, κατανάλωσε τρόφιμο που περιείχε γαλακτοκομικό προϊόν. Το κορίτσι γνώριζε ότι ήταν αλλεργικό και για τον λόγο αυτό είχε μαζί του ένεση αδρεναλίνης, την οποία και χορήγησε στον εαυτό της.

Λίγα λεπτά αργότερα ωστόσο κατέρρευσε. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία γιατρού μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Βενιζελείου έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή. Μετά την ανάνηψη εισήχθη στη ΜΕΘ. Στο πλευρό της κοπέλας βρίσκονται από το απόγευμα της Κυριακής οι γονείς της.

Related posts

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»

«SOS» Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό: «Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών…»

Η κληρονομιά της Ελλάδας σε μοναδικά κλικ: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας