Ο Ράμα έδωσε την εντολή να εκτελέσουν τον Κώστα Κατσίφα

Από το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή εξόντωσης του Κατσίφα – Τώρα στήνουν δικογραφία εναντίον του νεκρού για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλβανών αστυνομικών

Η εκτέλεση του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, οι οποίες επανέρχονται σε φάση έντασης. Κατά πολλούς, όμως, ο ανθελληνισμός είχε εδώ και καιρό τορπιλίσει την προσπάθεια προσέγγισης των δύο χωρών. Σύμφωνα με γνώστες της κατάστασης στην Αλβανία, αυτός στην πραγματικότητα οδήγησε στην εκτέλεση του νεαρού ομογενούς, ενώ τροφοδοτεί και την ένταση στις διμερείς σχέσεις σε κάθε ευκαιρία.

Απόδειξη αυτού είναι η άμεση και προκλητική αντίδραση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, η οποία επιβάρυνε το κλίμα. Το ίδιο και ο προκλητικός τρόπος που τα αλβανικά ΜΜΕ αντιμετώπισαν την υπόθεση. Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, είχαμε και τις αλβανικές αρχές οι οποίες εμμέσως ομολόγησαν την ενοχή τους καταστρέφοντας στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας.

Οχι μόνο αρνήθηκαν να παράσχουν την αναγκαία ενημέρωση και τις διευκολύνσεις στον δικηγόρο της οικογένειας, αλλά επέτρεψαν στον ιατροδικαστή να εξετάσει την καθαρισμένη από τα στοιχεία σορό για μόλις πέντε λεπτά! Η τελευταία κίνηση παραλογισμού είναι η απόφαση της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου και στη συνέχεια της αντίστοιχης των Τιράνων να ανοίξουν δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά Αλβανών ένστολων αστυνομικών και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία παρότι ο κατηγορούμενος έχει αποβιώσει. Η οικογένεια του ομογενούς πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να αποδείξουν ότι δεν υπήρχε ακαριαίος θάνατος, διεκδικώντας μάλιστα και αποζημίωση.

Με βάση διασταυρωμένες μαρτυρίες, είναι πλέον κοινός τόπος ότι ο θάνατος του Κατσίφα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Αυτοί που τον σκότωσαν δεν ήταν απλοί Αλβανοί αστυνομικοί, αλλά οι εκπαιδευμένες για τέτοιες περιπτώσεις Ειδικές Δυνάμεις οι οποίες έχουν επανειλημμένα διεκπεραιώσει πολύ δυσκολότερες αποστολές χωρίς να χρειαστεί να σκοτώσουν. Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες, η εντολή δόθηκε από το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού. Ολα δείχνουν ότι ο Εντι Ράμα αξιοποίησε το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν οπλισμένος και πυροβολούσε στον αέρα ώστε με την εκτέλεσή του να κάνει επίδειξη ισχύος και να καλλιεργήσει τον φόβο στην ελληνική μειονότητα.

Η παραπάνω πληροφορία ενισχύεται και από το γεγονός ότι λίγες μέρες νωρίτερα ο αρμόδιος για την Αστυνομία υπουργός Εσωτερικών Φατμίρ Τζάφαϊ είχε παραιτηθεί για να αντικατασταθεί από τον σύμβουλο ασφάλειας του πρωθυπουργού και πρώην στρατηγό Σαντέρ Λιέσι. Ο τελευταίος, όμως, δεν είχε ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του επειδή εκκρεμεί η έγκριση του διορισμού του από την αλβανική Βουλή.

Η παραίτηση Τζάφαϊ αρχικά αποτέλεσε έκπληξη, καθώς ήρθε μόλις μία εβδομάδα μετά την καθοδηγούμενη από αυτόν αστυνομική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας με την κωδική ονομασία «Vol-Vo4», η οποία διεξήχθη σε 12 πόλεις της Αλβανίας. Στην επιχείρηση αυτή, που διήρκεσε τρεις ημέρες, συμμετείχαν 1.500 αστυνομικοί και είχε στόχο να εξαρθρώσει ένα ισχυρό δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών με διασυνδέσεις στα κυβερνητικά κλιμάκια. Στη συνέχεια προέκυψε ότι ο αδερφός του Τζάφαΐ ήταν μπλεγμένος στο εμπόριο ναρκωτικών και μάλιστα, είχε βρεθεί, υπόλογος στην Ιταλία για τις δραστηριότητές του αυτές.

Πηγή: psaxtiri.eu

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα