«Ο παππούς και η γιαγιά θα καμάρωναν»: Σήμερα οι δίδυμες που χάθηκαν στο Μάτι, θα έσβηναν 14 κεράκια

Σήμερα θα ήταν μια χαρούμενη και γιορτινή ημέρα για τις δύο μικρούλες που ήταν από τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η συγκινητική μέρα

Η κάτοικος της περιοχής Μαρίνα Καρύδα, που βρέθηκε εκεί ως εθελόντρια και που σήμερα είναι ιδρύτρια της Salvia, μιας οργάνωσης για την υποστήριξη των εγκαυματιών, τα μνημόνευσε σε μια σπαρακτική ανάρτηση, την οποία συνόδευσε με εικονογράφηση από το παραμύθι «Πρόσεχε τι εύχεσαι».

Το «Πρόσεχε τι εύχεσαι» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου σε εικονογράφηση Μαριάννας Φραγκούλη μας αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού, της Ζωής, που έχει συνηθίσει να της κάνουν όλα τα χατίρια και θυμώνει όταν δεν γίνεται αμέσως αυτό που θέλει.

Δυο καινούριες φίλες όμως, δυο «φανταστικά» κορίτσια, θα της δείξουν πως τα ωραία πράγματα που για εκείνη είναι εύκολα και απλά, οικογένεια, φίλοι, παιχνίδια, βόλτες, δεν τα έχουν όλα τα παιδιά στον κόσμο. Έτσι, θα μάθει να εκτιμά και να χαίρεται καθετί που της έχει χαρίσει η ζωή…

»Ο παππούς και η γιαγιά θα καμάρωναν γελαστοί

»ΑΝ…

»Αν στις 23 Ιουλίου κάποιοι ανεύθυνοι “αρμόδιοι” για την κυκλοφορία δεν είχαν διακόψει τη διαδρομή σας και δεν είχαν εκτρέψει το αυτοκίνητό σας μέσα από το καιγόμενο Μάτι.

»Αν απλά σας σταματούσαν και σας έστελναν πάλι πίσω από εκεί που ερχόσασταν προς την Αθήνα.

»Τόσο απλά, αν κάποιοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, αν υπήρχε συνεννόηση μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών, σήμερα θα σβήνατε τα 14α κεράκια σας.

»Η Σοφία και η Βασιλική, 9 χρονών τότε, μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους, στις 23 Ιουλίου το απόγευμα πήγαιναν στο εξοχικό τους στη Νέα Μάκρη. Επειδή υπήρχε η φωτιά στη λεωφόρο Μαραθώνος η αστυνομία έστελνε τα αυτοκίνητα να συνεχίσουν από την παραλιακή διαδρομή μέσα από το Μάτι χωρίς να υπολογίσουν πως η φωτιά έχει φτάσει στη θάλασσα. Τους εγκλώβισαν μαζί με πολλά άλλα αυτοκίνητα για τα οποία έκαναν το ίδιο αλλά συγχρόνως εγκλώβισαν με αυτό τον τρόπο και όσους Ματιώτες έτρεχαν να σωθούν.

«Η Σοφία και η Βασιλική, 9 χρονών τότε, μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους, στις 23 Ιουλίου το απόγευμα πήγαιναν στο εξοχικό τους στη Νέα Μάκρη. Επειδή υπήρχε η φωτιά στη λεωφόρο Μαραθώνος η αστυνομία έστελνε τα αυτοκίνητα να συνεχίσουν από την παραλιακή διαδρομή μέσα από το Μάτι χωρίς να υπολογίσουν πως η φωτιά έχει φτάσει στη θάλασσα».

»Τα DNA τους (και όχι τα σώματά τους) βρέθηκαν αγκαλιασμένα στο οικόπεδο με τους 26.

»Ο παππούς επάνω απ’ ολες τους σε μια τελευταία προσπάθεια να τις σώσει με το σώμα του.

»Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στη συνέντευξη Τύπου στις 26 Ιουλίου και όσο ακόμα οι οικογένειες έψαχναν αγνοούμενους δήλωσε:

»”Είμαι υπερήφανος για το έργο της Αστυνομίας. Έκανε εξαιρετική δουλειά.

»Αποτελεσματική δουλειά”!

»Η εικονογράφηση είναι από το παραμύθι “Πρόσεχε τι εύχεσαι” που έχει ως ηρωίδες του τις μικρές μας».

Δείτε την ανάρτηση

Related posts

Φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Απανωτά «112» σε όλη την Αττική – Εκκενώνεται ο ιππικός όμιλος και 3 σχολεία

Σοβαρό τροχαίο μετά από σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό – Εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο ο οδηγός

«Την πήγα στο χωράφι και την…»: Αυτός είναι ο 37χρονος θείος που σκότωσε το 11χρονο κοριτσάκι