Ο φόβος και ο τρόμος των παιδιών: Αυτός είναι ο Πασχάλης, «αρχιτιμωρός» της «Κιβωτού του Κόσμου»

Από απλός οδηγός σε στέλεχος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου ο Πασχάλης Σ, ο λεγόμενος “αρχιτιμωρός” του οργανισμού που έφτασε να αποτελεί το φόβο και τον τρόμο των παιδιών που φιλοξενούνταν. Οι εργαζόμενοι στη δομή του Βόλου εξέφρασαν την αποστροφή τους για το δεξί χέρι του πατέρα Αντώνιου.

Ποιος είναι ο Πασχάλης Σ.;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, ο Πασχάλης Σ., ο οποίος άρχισε ως οδηγός και έφτασε να κατείχε θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ, έκανε «κουμάντο» στη δομή της Πωγωνιανής στα Ιωάννινα, ενώ η σύζυγός του εργαζόταν στη δομή θηλέων στην Κόνιτσα. Μαζί με τον Αναστάση από το Ιράκ ήταν τα πρωτοπαλίκαρα του πατρός Αντωνίου, τα οποία, όταν δεν εκτελούσαν «τυφλά» εντολές, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα, είχαν ύφος «αφεντικών» απέναντι στους εργαομένους των δομών και έτρωγαν και έπιναν τζάμπα!

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην «Espresso» ότι οι δύο έμπιστοι του ιερέα, οι οποίοι φιλοξενούνταν ως παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνο ανέβηκαν στην ιεραρχία της ΜΚΟ, έβαζαν τα παιδιά και τους εργαζομένους των δομών να τους υπηρετούν, ενώ κάθε φορά που ο Πασχάλης και η σύζυγός του επισκέπτονταν τη δομή του Βόλου συμπεριφέρονταν σαν μεγαλοστελέχη! Μάλιστα, ο αποκαλούμενος «αρχιτιμωρός» της «Κιβωτού», τον οποίο οι καλά γνωρίζοντες περιγράφουν ως είρωνα και αγενή, εμφανιζόταν σε συνεντεύξεις και συναναστρεφόταν με διάσημους καλλιτέχνες, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούσαν τον πολυπροβεβλημένο και πολυδιαφημισμένο εθελοντικό οργανισμό.

Ομως όλα τα παραπάνω ωχριούν μπροστά στις κακοποιητικές συμπεριφορές που φέρεται ότι επεδείκνυε ο Πασχάλης της «Κιβωτού» απέναντι στα απροστάτευτα παιδιά της οργάνωσης. Το «δεξί χέρι» του πατρός Αντωνίου, που είναι ένα από τα τρία άτομα που θα κληθούν το προσεχές διάστημα να δώσουν εξηγήσεις στις δικαστικές Αρχές, φέρεται ότι είχε ρόλο δεσμοφύλακα, καθώς σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί τρομοκρατούσε και έδερνε παιδιά!

Το περιστατικό που στάθηκε αφορμή για αποκαλυφθούν όλα ήταν μια κλοπή που έλαβε χώρα στη δομή του Βόλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε η εφημερίδα, τον περσινό Μάρτιο, κοντά στην Καθαρά Δευτέρα, προσήχθησαν στην Ασφάλεια τρεις ανήλικοι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι επέστρεψαν στη δομή όταν βρέθηκαν στοιχεία εναντίον τους. Ανάμεσά τους ήταν και ένας 17χρονος, ο οποίος με το που γύρισε στη δομή μπήκε σε απομόνωση για 1-2 μήνες.

Τα πρωτοπαλίκαρα της Κιβωτού

Αν και όλοι περίμεναν ότι το επεισόδιο θα τελείωνε εκεί, έφτασαν εκτάκτως στο παράρτημα της ΜΚΟ στον Ανω Βόλο (σ.σ.: έκλεισε αιφνιδίως το περασμένο καλοκαίρι) ο πατέρας Αντώνιος και ο Πασχάλης Σ., μαζί με τον Αναστάση, και άρχισαν «ανάκριση» για να βρουν τον ένοχο. Μάλιστα, τα δύο «πρωτοπαλίκαρα» του ιδρυτή της «Κιβωτού» πήγαν στον χώρο της απομόνωσης, όπου ξυλοκόπησαν άγρια τον 17χρονο, χτυπώντας τον ακόμη και με πέτρες και καδρόνια, με συνέπεια να παραμορφωθεί από τα χτυπήματα!

Μόλις τον περασμένο Ιούλιο προς Αύγουστο ο τιμωρός Πασχάλης επισκέφθηκε με τον πατέρα Αντώνιο τη δομή της οργάνωσης στο Διμήνι, όπου πρωταγωνίστησε και σε δεύτερο περιστατικό ακραίας βίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί ο έμπιστος του κληρικού θεώρησε, από διάφορα μηνύματα που εντόπισε στα κινητά τηλέφωνα κάποιων παιδιών, ότι θα γινόταν και άλλη κλοπή μέσα στη δομή. Ετσι, πήρε διά της βίας ένα ένα τα παιδιά που πίστευε ότι είχαν συνωμοτήσει για να κλέψουν χρήματα της «Κιβωτού» και τα μετέφερε στο υπόγειο της δομής, όπου βρίσκεται το οινοποιείο. Εκεί, άρχισε να τα χτυπάει με απίστευτη βαναυσότητα, προκειμένου να ομολογήσουν!

Αυτό το περιστατικό φαίνεται πως ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς οι εργαζόμενοι της δομής αποφάσισαν να κινηθούν άμεσα και κατέθεσαν τα πάντα στην Ασφάλεια του Βόλου όταν είχαν κληθεί να καταθέσουν και για τους ξυλοδαρμούς της άνοιξης. Παράλληλα, σε μια πράξη άκρας απελπισίας, ενημέρωσαν με έγγραφό τους τον υπεύθυνο όλων των παρατηρημάτων της «Κιβωτού», που κατά διαβολική σύμπτωση ήταν ο… Αναστάσης, δηλαδή το ένα από τα δύο άτομα που «σάπισαν» στο ξύλο τον άτυχο 17χρονο λίγους μήνες νωρίτερα.

Ετσι σε συνοδευτικό έγγραφό τους οι υπάλληλοι της δομής ζητούσαν ο Πασχάλης να μην έχει ουδεμία επαφή με το παράρτημά τους, όπως τόνιζαν, καθώς επίσης να ενημερωθεί για όσα συνέβησαν ο πατέρας Αντώνιος. Παρ’ όλα αυτά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το παραμικρό για «ξηλωθεί» από τον οργανισμό ο πρωταγωνιστής του θλιβερού περιστατικού, με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί να παραμένει ξεχασμένη σε ένα από τα συρτάρια του εισαγγελέα. Τέλος, εύλογα εγείρεται το ερώτημα: εφόσον ο πατέρας Αντώνιος βρισκόταν και τις δύο φορές στις δομές όπου έλαβαν χώρα τα περιστατικά βιαιοπραγίας σε βάρος ανήλικων παιδιών γνώριζε για τις προθέσεις των υποτακτικών του και είχε δώσει την έγκρισή του;

Related posts

Πανελλήνια θλίψη: “Έφυγε” ο γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα!

Κώστας Ηλιάκης: 18 χρόνια μετά από τον θάνατο του Έλληνα σμηναγού από τουρκικό F-16

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της