O πιο συγκινητικός αποχαιρετισμός για τον Λυκούργο Νεοφώτιστο που σκοτώθηκε

Ο kitesurf rider και χορευτής Λυκούργος Νεοφώτιστος σκοτώθηκε στη θάλασσα μετά από βουτιά στην παραλία της Χιλιαδούς, όπου είχε πάει με παρέα για μπάνιο και ο 20χρονος.

Έκανε βουτιές από τα βράχια αλλά ξαφνικά χάθηκε από το οπτικό πεδίο των φίλων του, οι οποίοι λίγο αργότερα τον εντόπισαν στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του.

Στο σημείο υπήρχε γιατρός που προσπάθησε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν χτύπησε σε βράχο ή ο θάνατος προκλήθηκε από παθολογικά αίτια. Νέα στοιχεία αναμένονται από τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Έκανε πολλά θαλάσσια σπορ -κυρίως kiteboarding-, και ήταν σπουδαστής της Κρατικής Σχολής Χορού.

Ο πιο συγκινητικός αποχαιρετισμός ήταν απ’ το The Thing About Greece το οποίο ανέβασε ένα μίνι ντοκιμαντέρ για τη ζωή του:

«Πώς βρίσκεις λόγια να περιγράψεις έναν άγγελο; Λυκούργο μοιραστήκαμε παρά μερικες κλέφτες στιγμές. Αρκετές όμως για να μας φωτίσεις με την ζωντάνια και την ενέργεια σου, το ατελείωτο γέλιο σου και την τσαχπινιά σε κάθε βήμα. Έφυγες νωρίς φίλε. Καλό σου ταξίδι. Θα μας λείψεις.»

Μέσα απ’ το βίντεο γνωρίζουμε το παιδί που κυνηγούσε πάντα τα όνειρά του και ξεκίνησε μπαλέτο αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των φίλων του. Το αγόρι που στην αρχή φοβόταν τα κύματα και έγινε ένας απ’ τους καλύτερους στο είδος του…

Πηγή: mikropragmata.lifo.gr

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα