Νοσοκόμες σε γηροκομείο χτυπάνε ηλικιωμένο άντρα στο κεφάλι και τον πετούν από το αναπηρικό του καροτσάκι

Οι υπάλληλοι ενός γηροκομείου στο Μίσιγκαν κατηγορούνται για κακοποίηση ενός ηλικιωμένου ατόμου, το οποίο ήταν καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα και ανάρρωνε από μια χειρουργική επέμβαση, ενώ ένα βίντεο δείχνει τις νοσοκόμες να χτυπούν τον ασθενή στο κεφάλι, να τον βάζουν στο κρεβάτι με το ζόρι και να τον βρίζουν.

Ο 51χρονος Salim Younes και τα πέντε αδέλφια του υπέβαλαν μήνυση τον Σεπτέμβριο του 2016 εναντίον του ιδρύματος Autumnwood, υποστηρίζοντας ότι ο 89χρονος πατέρας τους Hussein Younes υπέστη σοβαρή κακομεταχείριση κατά τη σύντομη παραμονή του στο γηροκομείο.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Younes έγινε δεκτός στο γηροκομείο τον Μάιο του 2015, όταν υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιά.

Λίγες εβδομάδες μετά τη διαμονή του στο ίδρυμα, ο Younes, ο οποίος χρησιμοποιούσε αναπηρική καρέκλα και είχε προηγουμένως υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, άρχισε να παραπονιέται στα παιδιά του ότι δεχόταν κακοποίηση.

Τα παιδιά του ηλικιωμένου ήρθαν σε επαφή με το νοσηλευτικό ίδρυμα και οι υπεύθυνοί του, τα διαβεβαίωσαν ότι οι ισχυρισμοί του Younes ήταν αναληθείς, σύμφωνα με το Michigan Live.

Ωστόσο, ο Younes συνέχισε να παραπονιέται και τα παιδιά άρχισαν να παρατηρούν μώλωπες και τραύματα στο κεφάλι του πατέρα τους.

Ο Salim δήλωσε επίσης στην αγωγή ότι ο πατέρας του είχε χάσει αρκετό βάρος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ίδρυμα και είχε αρκετό άγχος, κάτι που τον ανάγκαζε να κουνιέται και να φωνάζει συνέχεια.

Η οικογένεια έβαλε μια κρυφή κάμερα στο δωμάτιο του Younes και ανακάλυψε την «ανείπωτη φρίκη».

Κατά τη διάρκεια δύο ημερών, η οικογένεια κατέγραψε περισσότερα από 100 βίντεο με τις νοσοκόμες του Younes να τον βρίζουν, να τον χτυπούν και να τον πετάνε σαν τσουβάλι από την αναπηρική του καρέκλα στο κρεβάτι του.

Σε ένα βίντεο, η νοσοκόμα φαίνεται επίσης να χτυπάει τον Younes στο κεφάλι γιατί δεν σταματά να κάνει θόρυβο.

Σύμφωνα με την οικογένεια, ο Younes δεν είχε ούτε νερό και του είχε αφαιρεθεί το κουμπί έκτακτης ανάγκης, που σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να ζητήσει βοήθεια.

Ο Younes έφυγε από το γηροκομείο τον Δεκέμβριο του 2015, μεταφέρθηκε σε ένα τοπικό νοσοκομείο και στη συνέχεια σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο Salim είπε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του δημοσίευσαν την ιστορία τους για να ρίξουν φως σε αυτό που έκαναν οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου γηροκομείου στον Younes.

“Είμαι εδώ για να πω την ιστορία μας στα social media, γιατί αυτό που συνέβη στον μπαμπά μου, αυτό που έχουμε περάσει όλοι μας, ήταν αδιανόητο,” δήλωσε ο Salim . “Ο σκοπός που είμαι εδώ είναι να ενημερώσω τον κόσμο ότι το μέρος αυτό δεν είναι καλό. Δεν συμβουλεύω κανέναν να βάλει την οικογένειά του εκεί.”

διαφορετικό

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»