Νέα «υπόθεση Γιακουμάκη»: Συμμορία ανηλίκων έδεσε, χάραξε και έκαψε με τσιγάρο 12χρονο αγόρι

Οι καταγγελίες εις βάρος ενός γονιού στον Αλμυρό Βόλου αποδείχθηκε πως δεν ευσταθούσαν. Συγκεκριμένα όπως έδειξε η έρευνα τα παιδιά κατήγγειλαν επίτηδες τους γονείς του 12χρονου για εξύβριση ενώ στην πραγματικότητα είχαν δημιουργήσει μία συμμορία ανηλίκων στο σχολείο και θύμα ήταν ο 12χρονος.

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση

Ανατροπή στην υπόθεση του Βόλου, με την καταγγελία εις βάρος ενός πατέρα, ότι έβγαλε καραμπίνα για να εκφοβίσει τέσσερις συμμαθητές του παιδιού του που βρίσκονταν έξω από το σπίτι του στον Αλμυρό.

Όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο όλα αυτά καταγράφηκαν ως ψέματα των τεσσάρων 13χρονων, οι οποίοι είχαν συστήσει συμμορία και εκφόβιζαν συνομήλικούς τους. Τα ίδια ψέματα υποστήριξαν και οι γονείς τους, πέφτοντας όμως σε αντιφάσεις.

Σύμφωνα με το gegonota.news, στο δικαστήριο ξεδιπλώθηκε όλη η δράση των παιδιών. Επιδίδονταν σε κλοπές ενώ όπως αποδείχθηκε βασάνισαν 12χρονο συμμαθητή τους, τον πατέρα του οποίου κατήγγειλαν για την απειλή με την καραμπίνα. Ο 13χρονος «αρχηγός» της συμμορίας ανηλίκων έπιασε τον 12χρονο, του έδεσε τα χέρια, τα χάραξε με σουγιά και τον έκαψε με τσιγάρο.

Η ψεύτικη εξύβριση και οι απειλές

Η χθεσινή δίκη των γονέων που υποτίθεται εξύβρισαν και απείλησαν με όπλο τα τέσσερα παιδιά, ξεκίνησε με τις καταθέσεις των γονιών δύο «θυμάτων» εκ των θυμάτων. Οι γονείς ενός 12χρονου και ενός 13χρονου υποστήριξαν πως τα παιδιά τους έπεσαν θύματα των απειλητικών διαθέσεων του γείτονά τους, ο οποίος έβγαλε καραμπίνα και τα απείλησε την ώρα που περνούσαν έξω από το σπίτι του, ενώ η σύζυγός του τα εξύβρισε.

Αποδείχθηκε πως κανένα από τα δύο παιδιά τους δεν είδε να κρατά ο κατηγορούμενος καραμπίνα, την ώρα που περνούσαν έξω από το σπίτι του καθώς ο ίδιος δεν ήταν καν στο περιστατικό. Αποδείχθηκε επίσης πως τα παιδιά «μάρτυρες» δεν ήταν τέσσερα αλλά τρία και την ώρα που επίτηδες πέρασαν έξω από το σπίτι του κατηγορούμενου γιατί ακολουθούσαν το 12χρονο παιδί του, εμφανίστηκε μόνο η μητέρα και τους ζήτησε να μην ξαναενοχλήσουν το παιδί της.

Ο εισαγγελέας ρώτησε τους γονείς των «φοβισμένων» από την εικόνα της… καραμπίνας παιδιών για ποιον λόγο η μητέρα του 12χρονου συμμαθητή τους δεν ήθελε να κάνουν παρέα. Στο δικαστήριο έγινε όμως γνωστό ότι πριν λίγες ημέρες , τα παιδιά των μαρτύρων κατηγορίας και ένα ακόμη , έβαλαν «μπροστά» σε κλοπή δικύκλου τον 12χρονο συμμαθητή τους. Ο 12χρονος ομολόγησε στην αστυνομία, η συμμορία τον θεώρησε «καρφί» και τον απείλησαν στο σχολείο, γι’ αυτό και τον ακολούθησαν και έξω από το σπίτι του, οπότε μετά παρουσίασαν το ψέμα με την καραμπίνα. Το παιδί του ζευγαριού που κάθισε στο εδώλιο τα δύο τελευταία χρόνια κακοποιείται λεκτικά και σωματικά από τους τρεις συμμαθητές του, χωρίς το σχολείο να παρεμβαίνει για την προστασία του 12χρονου. «Προστατεύστε το παιδί μου», είπε η μητέρα του 12χρονου στους δικαστές , όταν κλήθηκε να απολογηθεί για την … εξύβριση και την απειλή στους συμμαθητές του γιου της.

Η μαρτυρία της μητέρας και η δικαστική απόφαση

Η μητέρα κατονόμασε τα παιδιά της συμμορίας μέσα στο δικαστήριο, δύο εκ των οποίων είναι παιδιά του ζευγαριού που έκανε σε βάρος της και εις βάρος του συζύγου της την καταγγελία την περασμένη Πέμπτη.

«Τους είπα μόνο να μην ξαναενοχλήσουν το παιδί μου. Τον περιπαίζουν, τον χρησιμοποιούν γιατί είναι αγαθός και κάνουν παραβατικά πράγματα», δήλωσε η ίδια, ενώ όταν σταμάτησε τα παιδιά για να τους μιλήσει της απάντησαν : «Τι θες ρε κ…..α».

«Ήρθε τρέχοντας το παιδί μου εκείνη την ημέρα από το σχολείο και έκλαιγε. Τον είχαν πιάσει από το λαιμό και τον απειλούσαν γιατί ηταν “καρφί”. Δεν άντεξα βγήκα στον δρόμο και μόλις τους είδα να περνάνε -διότι έψαχναν το παιδί μου- τους προειδοποίησα να μην τον ξαναενοχλήσουν. Δεν έβρισα τα παιδιά, ούτε τα απείλησα», υποστήριξε η μητέρα, η οποία δάκρυζε συνεχώς.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η κατάθεση του συζύγου της, ο οποίος κατηγορούνταν ότι έβγαλε καραμπίνα στα παιδιά. «Δεν έχω καραμπίνα, δεν είμαι κυνηγός, ένας άνεργος άνθρωπος είμαι που δεν ήμουν καν στο συμβάν με τα παιδιά», απάντησε στους δικαστές. Σε ερώτηση γιατί δεν έχει καταγγείλει ποτέ τους βασανιστές του παιδιού του, απάντησε πως φοβάται μετά για την τύχη του στο σχολείο από τα αντίποινα.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο το κατηγορούμενο ζευγάρι, με τον δικηγόρο να δηλώνει πως δεν αφήσει την υπόθεση καθώς και ο ίδιος κατάγεται από τον Αλμυρό. Θα ζητήσει διερεύνηση για την στάση του διευθυντή του σχολείου και ευθύνες για όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτό, ενώ θα καταθέσει αναφορά εις βάρος δημοσιογράφων για διαγραφή τους καθώς όπως είπε ενημερώθηκε ότι κυνηγούσαν για δήλωση τον 12χρονο μέσα στο σχολείο.

Related posts

«Την πήγα στο χωράφι και την…»: Αυτός είναι ο 37χρονος θείος που σκότωσε το 11χρονο κοριτσάκι

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στον Πύργο: Θείος της 11χρονης ο 37χρονος που ομολόγησε την δολοφονία της στην Ηλεία

Ευρωεκλογές 2024: Το πρώτο αποτέλεσμα του Exit poll