Ναυάγιο Πύλος: Για πρώτη φορά πλάνα από το σημείο της τραγωδίας

Συνεχίζονται οι έρευνες, για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στο σημείο του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο. Το BBC έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά πλάνα από τα σημεία που «χτενίζει» το Λιμενικό Σώμα.

Πλάνα από το σημείο του ναυάγιο

Πιο αναλυτικά, τα πλάνα αυτά τραβήχτηκαν από επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου Celebrity Beyond την περασμένη Τετάρτη (14/6) και αποτυπώνουν τις έρευνες από παραπλέοντα σκάφη αλλά και από ελικόπτερο που ακατάπαυστα ψάχνουν στη θάλασσα για οποιοδήποτε ίχνος ζωής των 568 αγνοουμένων.

Τα πλάνα αποτυπώνουν τη φρεγάτα Κανάρης αλλά και ένα ελικόπτερο “Super Puma” που από αέρος ερευνά το σημείο. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αυτή την ώρα οι σοροί που έχουν ανασυρθεί είναι 78, ενώ οι διασωθέντες ανέρχονται σε 104.

Πρόσθετα, εννέα αλλοδαποί αιγυπτιακής υπηκοότητας έχουν συλληφθεί ως διακινητές. Και οι εννέα ζήτησαν προθεσμία ώστε να απολογηθούν την Δευτέρα.

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Λεπτομέρειες για το ναυάγιο στην Πύλο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Σιακαντάρης. Όπως διευκρίνισε, «το σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε το αλιευτικό δύο ώρες πριν από το ναυάγιο. Οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν κάθε βοήθεια και το αλιευτικό συνέχισε την πορεία του».

Όπως διευκρίνισε, «το σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε το αλιευτικό δύο ώρες πριν από το ναυάγιο. Οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν κάθε βοήθεια και το αλιευτικό συνέχισε την πορεία του».

«Το λιμενικό δεν έριξε προς το αλιευτικό σχοινί πρόσδεσης» ξεκαθάρισε. «Δεν μπορεί να συναρτάται η προσέγγιση του Λιμενικού με τη βύθιση του σκάφους μόνο και μόνο χρονικά» υπογράμμισε.

«Οι Λιμενικές αρχές προχώρησαν γρήγορα στο στάδιο της προανάκρισης. Εντόπισαν εννέα ανθρώπους εκ των διασωθέντων ναυαγών, ως υπόπτους διακινητές και ως εκ τούτου, διαχωρίζεται η μοίρα τους από εδώ και στο εξής από τους υπόλοιπους ναυαγούς. Κρατούνται στην Καλαμάτα και ο ένας στο νοσοκομείο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Έχουν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες, επομένως δεν διατρέχουμε τον κίνδυνο λόγω της γρήγορης κίνησης των ανακριτικών Αρχών, να είναι μαζί με τους υπόλοιπους, να μεταφερθούν στις δομές που θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι ναυαγοί και εν συνεχεία να έχουμε τον κίνδυνο να κυκλοφορούν ελεύθεροι» πρόσθεσε.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα