ΝASA: Τεράστιος αστεροειδής όσο το «Big Ben» θα περάσει σήμερα… κοντά από τη Γη

Όπως είχαμε αναφέρει, σήμερα Σάββατο 25/3, ένας διαστημικός βράχος , που ανακαλύφθηκε πριν από έναν μήνα, μέσα στις επόμενες ώρες, θα περάσει σε απόσταση 515 χιλιάδες χιλιομέτρων από τη Σελήνη.

To παρατσούκλι του είναι «δολοφόνος της πόλης» και το μέγεθός του όσο το εμβληματικό ρολόι του Λονδίνου «Big Ben». Ο μεγάλος αστεροειδής , με την κωδική ονομασία «2023 DZ2,» θα πετάξει σήμερα μακριά από τη Γη σε απόσταση 173 χιλιομέτρων, δηλαδή δύο φορές πιο κοντά απ΄ότι βρίσκεται η Σελήνη.

Το σπάνιο φαινόμενο που γίνεται κάθε 10 χρόνια

Αρκετές ώρες αργότερα, θα περάσει από τη Γη με ταχύτητα περίπου 28.000 χιλιομέτρων την ώρα, σε απόσταση μόλις 68.000 χιλιομέτρων, όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Eκτιμάται ότι το μέγεθος του είναι σαν το ρολόι που κοσμεί την βρετανική πρωτεύουσα «Big Ben», όπως αναφέρει το CNN. Επιπλέον είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από τον αστεροειδή του Τσελιάμπινσκ που έπληξε τη Ρωσία το 2013.

O αστεροειδής 2023 DZ2 βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας για το εξής λόγο:

Αν και είναι συνηθισμένο για αστεροειδείς να περνούν δίπλα από τη Γη, η NASA υποστήριξε ότι είναι ασυνήθιστο για έναν τόσο μεγάλο (αστεροειδή) να πλησιάζει τόσο κοντά τον πλανήτη μας.

«Κάτι τέτοιο, συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 10 χρόνια», σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία επισημαίνει ότι το Διεθνές Δίκτυο Προειδοποίησης για Αστεροειδείς θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει τα δεδομένα από την προσέγγιση του «2023 DZ2» για να βελτιώσει το πρόγραμμα πλανητικής άμυνας με σκοπό την αντιμετώπιση ενδεχόμενης απειλής στο μέλλον.

Related posts

Πενθεί το Χόλιγουντ: Πέθανε η Shannen Doherty ύστερα από σκληρή και μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο

Τραγωδία στη Σάμο: Μπήκε στη θάλασσα να σώσει τη γυναίκα του και πνίγηκαν και οι 2

Ήθελε να προειδοποιήσει αλλά δεν πρόλαβε: Ανατριχιάζει η ανάρτηση της 36χρονης λίγες ώρες πριν το φονικό στην Αμφιλοχία