NASA: ο ρυθμός με τον οποίο ανεβαίνει η στάθμη των θαλασσών θα χειροτερέψει

Έντεκα από τις 15 μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου βρίσκονται κοντά σε ακτές, καθώς όμως η στάθμη των νερών ανεβαίνει, εκατομμύρια – αν όχι δισεκατομμύρια – ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αυτή την εβδομάδα, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέες εκτιμήσεις, υπολογίζοντας πως η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά ένα μέτρο στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, λόγω των παγετώνων που λιώνουν και του νερού που ζεσταίνεται.

Δεδομένων όσων γνωρίζουμε για το πως ο ωκεανός επεκτείνεται όσο ζεσταίνεται και το ποσοστό στο οποίο συμβάλλουν στην αύξηση του υδάτινου όγκου οι παγετώνες που λιώνουν, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δούμε μία αύξηση του ενός μέτρου, ίσως και περισσότεροανέφερε ο Steve Nerem, πρόεδρος του Sea Level Change Team.

Για να καταλάβετε για τι ποσά εννοούμε, η NASA εκτιμά πως από το 1992, η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει κατά 7,5 εκατοστά περίπου και φυσικά επειδή η Γη μας δεν είναι μια τέλεια σφαίρα, η κατανομή δεν είναι ισόποση, δηλαδή υπάρχουν και περιοχές όπου η στάθμη έχει ανέβει κατά 22 εκατοστά.

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»