Ναυτικοί διέσωσαν ελέφαντα που τον βρήκαν να επιπλέει στη μέση του ωκεανού

Ναυτικοί διέσωσαν ελέφαντα που τον βρήκαν να επιπλέει στη μέση του ωκεανού

Το πλήρωμα των ναυτικών ενός σκάφος στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα, σάστισε όταν εντόπισε μία μεγάλη γκρίζα σάρκα να επιπλέει στο νερό. Δεν ήταν ούτε φάλαινα ούτε κάποιο θαλάσσιο ζώο που να είχαν δει ξανά μέσα στη θάλασσα. Όταν πλησίασαν αρκετά κοντά, συνειδητοποίησαν ότι θα έπρεπε να κάνουν μια πολύ τολμηρή διάσωση.

Το πλοίο έπλεε περίπου 9 ή 10 μίλια έξω από την πόλη Κοκκιλάι, όταν το πλήρωμά του είδε για πρώτη φορά τη μεγάλη γκρίζα μάζα να επιπλέει.

Παρόλο που υπάρχουν πάρα πολλές γαλάζιες φάλαινες στις ακτές αυτής της χώρας, αυτό δεν έμοιαζε με κανένα θαλάσσιο πλάσμα. Κατευθύνθηκαν πιο κοντά για να το ερευνήσουν κι ενώ ήταν πράγματι ένα ζώο, δεν ήταν κάτι που θα περίμενε κανείς να βρει στη θάλασσα!

Το ζώο που επέπλεε στο νερό ήταν ένας μεγάλος ελέφαντας!

Οι ελέφαντες της Ασίας και της Σρι Λάνκα δεν έχουν πρόβλημα με το υγρό στοιχείο και ξέρουν καλό κολύμπι. Στην πραγματικότητα, αγαπούν το νερό και είναι γι’ αυτούς μια συνήθεια να πηγαίνουν για βουτιές στον ωκεανό.

Ο συγκεκριμένος όμως ελέφαντας είχε απομακρυνθεί πολύ από την ακτή, γιατί είχε παρασυρθεί από ένα ισχυρό ρεύμα. Ο κορμός του ήταν πάνω από το νερό κι εξακολουθούσε να κινείται, αυτό έδειχνε ότι αγωνιζόταν να παραμείνει στη ζωή χωρίς όμως καμία πιθανότητα να τα καταφέρει.

Ευτυχώς για τον ελέφαντα, το πλήρωμα του σκάφους ανέλαβε αμέσως δράση.

Ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος παρέμειναν στο κατάστρωμα και μια ομάδα ναυτικών χρησιμοποίησε τα εργαλεία των καταδύσεων και περιέβαλλαν τον ελέφαντα, έτοιμοι να τον βοηθήσουν.

Μετά μια πρώτη δοκιμή κι ένα λάθος που κάνανε, το μεγαλοπρεπές πλάσμα συνειδητοποίησε ότι οι φίλοι του ήταν εκεί για να το βοηθήσουν κι όχι για να το βλάψουν. Το πλήρωμα πλησίασε τον ελέφαντα ώστε να εξοικειωθεί μαζί τους. Καθησύχασαν το τεράστιο ζώο για να τον ηρεμήσουν πριν χρησιμοποιήσουν ένα σχοινί για να τον οδηγήσουν έξω από το ρεύμα και με κατεύθυνση προς την ακτή.

Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Μερικοί ελέφαντες στην Αφρική έχουν καταγραφεί σε βίντεο να κολυμπούν μέχρι και 48 χιλιόμετρα και είναι γνωστό ότι αντέχουν να επιπλέουν για διάστημα έξι ωρών.

Το ταξίδι των 9 μιλίων μέχρι την ξηρά ήταν πολύ εξαντλητικό για αυτό το χερσαίο θηλαστικό, ειδικά αφού είχε ήδη περάσει τόσο πολύ χρόνο παλεύοντας με το ρεύμα που τον είχε παρασύρει στη θάλασσα.

Ευτυχώς, ο ελέφαντας κατάφερε να επιστρέψει πίσω στην ακτή και μάλιστα σε καλή κατάσταση. Φυσικά, χάρη στους γενναίους διασώστες του! Αυτή είναι σίγουρα μια ιστορία που δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.

Δείτε την εκπληκτική διάσωση στο παρακάτω βίντεο:


διαφορετικό

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα