«Να πούμε στον επιστήμονα, ότι…»Η Μαριάννα Τουμασάτου απαντά για το βιασμό και τις αμβλώσεις στο Μητροπολίτη Δωδώνης

Στον απόηχο των απαράδεκτων σεξιστικών και αναχρονιστικών δηλώσεων του Μητροπολίτη Δωδώνης, αναφορικά με τον βιασμό και τις αμβλώσεις, η αγαπημένη ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου απαντά αφοπλιστικά στα όσα είπε, καλώντας τον να πάει σπίτι του.

Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στο Instagram σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι «τα ωάρια όταν είναι να κατέβουν, θα κατεβούν», απαντώντας στο αντιεπιστημονικό επιχείρημα του Μητροπολίτη, που είπε ότι μια γυναίκα «δε μένει έγκυος από βιασμό, πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις».

Επιπλέον, η Μαριάννα Τουμασάτου, τοποθετήθηκε και αναφορικά με το ζήτημα των αμβλώσεων, που με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, επανέρχεται κήρυγμα κατά των αμβλώσεων 8 Σεπτεμβρίου σε όλους τους ναούς, σχολιάζοντας: «Να του πούμε ότι και οι αμβλώσεις είναι δικαίωμά μας».

Με τις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης ουσιαστικά, έδινε… «άφεση αμαρτιών» στους βιαστές, ενώ εκτός από τις γυναίκες, τις οποίες ουσιαστικά κατέστησε συνεργούς, μέσω άθλιου victim blaming, προσέβαλε και την κοινή λογική.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ηθοποιού:
«Να πούμε στον επιστήμονα, ότι τα ωάρια όταν είναι να κατέβουν, θα κατεβούν! Επίσης να του πούμε ότι και οι αμβλώσεις είναι δικαίωμά μας. Επίσης, να του πούμε να πάει σπίτι του!»

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα