Μόλις ανακοινώθηκε: Τούμπα όλα με τον 16χρονο που σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια “Πλέον δε φοβάμαι”

Ο 16χρονος πατροκτόνος, που μαχαίρωσε θανάσιμα τον 71χρονο, στο σπίτι τους, στα Καλύβια Αττικής, την περασμένη Πέμπτη, αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ανηλίκων.

Ελεύθερος με περιορισμούς

Ειδικότερα, ο έφηβος οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία και η απολογία του διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους και ορίστηκε μόνο επιμελητής, για να επιβλέπει την πορεία του, όπως προβλέπεται για ανήλικους κατηγορούμενους.

Ο νεαρός φέρεται να απέδωσε την πράξη του στην κακοποιητική συμπεριφορά του θύματος, επί σειρά ετών, τόσο στον ίδιο, όσο και στη μητέρα και τον μεγαλύτερο αδελφό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο ανήλικος ισχυρίστηκε ότι τον κακοποιούσε συστηματικά ο πατέρας του, υπογραμμίζοντας «αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Αισθάνομαι ανακούφιση, απελευθερώθηκα. Πλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένεια μου».

Φέρεται να έκανε αναφορά σε ακραία περιστατικά βίας κατά των υπολοίπων μελών της οικογένειας του, ενώ στη δικογραφία φαίνεται πως υπάρχουν σειρά αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την κακοποίηση του παιδιού.

Δίπλα στον 16χρονος βρέθηκαν, από νωρίς το πρωί, μέλη της οικογένειας του, μεταξύ των οποίων η μητέρα του και ο αδελφός του, οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισής του, για να ενισχύσουν τον ισχυρισμό του ότι υπήρξε θύμα χρόνιας κακοποίησης.

Ο 16χρονος πατροκτόνος επιτέθηκε στον πατέρα του με δύο μαχαίρια

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο ανήλικος επιτέθηκε με δύο μαχαίρια στον πατέρα του, την ώρα που έμπαινε στο σπίτι στα Καλύβια και του κατάφερε πολλά τραύματα σε κοιλιά, θώρακα και πλάτη.

Το θύμα προσπάθησε να τρέξει από τις σκάλες, προκειμένου να ξεφύγει και έπεσε αιμόφυρτος στην αυλή.

Ο 16χρονος τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε ότι μετά από καβγά σκότωσε τον πατέρα του και εκείνη, με τη σειρά της, ειδοποίησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι φτάνοντας στο σπίτι βρήκαν μέσα στα αίματα τον 71χρονο και συνέλαβαν τον ανήλικο, που περίμενε στον χώρο.

Κρίθηκε ότι ο 16χρονος πατροκτόνος δεν είναι ούτε ύποπτος διάπραξης νέων εγκλημάτων, ούτε ύποπτος φυγής.

Related posts

Η κληρονομιά της Ελλάδας σε μοναδικά κλικ: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για την Μαριάννα Τουμασάτου: Το σπαρακτικό μήνυμα για την απώλεια που βύθισε στο Πένθος την διάσημη ηθοποιό

Ραγίζουν καρδιές στην Κρήτη: Ο 17χρονος γιος τους “έφυγε” σε τροχαίο & γέμισαν μηνύματα τη στάση να θυμούνται όλοι