Μητσοτάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Ναι στην ισότητα των γάμων – Όχι στην παρένθετη μητέρα (video)

Τα χαρτιά του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, άνοιξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews και της ΕΡΤ1.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι η ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση θα δίνει το δικαίωμα τεκνοθεσίας, αλλά δεν θα αλλάξει τα ισχύοντα ως προς την τεκνοποίηση διά παρένθετης μητέρας.

Τόνισε δε, απευθυνόμενος στο συντηρητικό ακροατήριο, πως η νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης του διαφέρει σε αυτό το σημείο από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.






Δήλωσε επίσης ότι δεν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία στη Νέα Δημοκρατία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Άφησε όμως να εννοηθεί ότι περιμένει από τα μέλη της κυβέρνησης, που μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο όπου συζητούνται πρώτα τα νομοσχέδια, να στηρίξουν.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έκλεισε το μάτι στους διαφωνούντες βουλευτές, προτείνοντας ευθαρσώς την αποχή ως μία “λύση” προκειμένου να μην ψηφίσουν, αλλά και να μη φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

“Νομίζω ότι η αποχή είναι μία αξιοπρεπής στάση που μπορεί να εκφράσει κανείς τη διαφωνία του χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση“, είπε ειδικότερα ο πρωθυπουργός.

Δεν αποκάλυψε πάντως πότε θα φέρει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Δεν απάντησε καν στο ερώτημα εάν θα κατατεθεί στη Βουλή πριν ή μετά τις ευρωεκλογές.

O πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το αίτημα της Ελλάδας για προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F35 από τις ΗΠΑ είναι ώριμο να εγκριθεί. Σημείωσε ότι ήδη έχει εγκριθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αναμένεται και το πράσινο φως από το Κογκρέσο.

“Δεν είμαστε κοντά στο να πάμε στη Χάγη, αλλά σίγουρα δεν είμαστε τόσο μακριά όσο πριν από ένα χρόνο” δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»