«Μια προσευχούλα κι ένα κεράκι να ανάψετε»: Η 20χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη ζητά τη βοήθειά μας για να νικήσει ξανά τον καρκίνο

Η Ραφαέλα όπως λέει η μαμά της είναι ευγνώμων που ο κόσμος την αγκάλιασε και την είδε σαν δικό του παιδί, στον μεγάλο της αγώνα με τον καρκίνο.

Η ιστορία της Ραφαέλας

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη δοκιμάζεται από μία σπάνια μορφή καρκίνου τα τελευταία τρία χρόνια. Η πρώτη διάγνωση έγινε τον Ιούνιο του 2020 και αφού η 17χρονη, τότε, Χανιώτισσα είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: Σάρκωμα Ewing.

Με θάρρος και χαμόγελο

Έκτοτε δίνει με θάρρος και την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς της, αλλά και συμπολιτών μας, μια πολύ δύσκολη «μάχη». Χημειοθεραπείες, νοσηλεία – διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», εγχείρηση στην Ελλάδα για την απομάκρυνση του όγκου.

Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.

Tον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή. Η οικογένεια της Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού και έχει ήδη προγραμματιστεί, στις 8 Αυγούστου 2023, η επίσκεψη της Ραφαέλας στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ. Ωστόσο, μόνο γι’ αυτήν την πρώτη επίσκεψη, με βάση την επίσημη απάντηση του αντικαρκινικού κέντρου προς την οικογένεια, απαιτείται το χρηματικό ποσό των 31.276 δολαρίων. Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή, καθώς το οικονομικό κόστος αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά και η οικογένεια αδυνατεί να το συγκεντρώσει.

«Η ζωή μας έχει αλλάξει δραματικά την τελευταία τριετία σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε στο «Ράδιο Κρήτη» και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη η μητέρα της 19χρονης, κα Βέσση.

Συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους όσοι προσπαθούν να βοηθήσουν το παιδί της, στέκοντας στο γεγονός ότι πολλές από τις καταθέσεις που έχουν γίνει έως τώρα, είναι μικρά ποσά από νέα παιδιά που αντί να τα ξοδέψουν σε μία βόλτα τους, προτίμησαν να τα διαθέσουν για αυτόν τον σκοπό.

«Ευχαριστώ πολύ που κάνατε το παιδί μου, παιδί σας»

Φτάσαμε Χιούστον, αλλά οι πόνοι μου δεν με άφησαν και πολύ έξω από το νοσοκομείο

σήμερα πρώτη μέρα σηκώθηκα να περπατήσω και απο τον 22ο όροφο πρώτη φορά είδα κάτω…

ευτυχώς δεν είμαι υψοφοβική 😅

πρόσεξα ότι ομορφότερη θέα από εκεί που αποκαλείς «οικογένεια» δεν υπάρχει 🩷
Μια προσευχούλα θα ζητήσω να κάνετε και να μου ανάψετε ένα κεράκι 🙏🏻 να καταφέρω να νικήσω για τρίτη και τελευταία φορά τον καρκίνο και μόνο σαν ζώδιο να το ακούω #cancerfighter 🧑🏼‍🦲🎗️
Μπόρα είναι θα περάσει… 🌈

Δείτε το βίντεο

Δείτε την παρακάτω ανάρτηση από το Χιούστον

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα