Μια αχτίδα φωτός: Τα κατάφερε η 17χρονη μητέρα που υπέστη σηπτικό σοκ μετά τον τοκετό

Νίκησε τη μάχη για τη ζωή η 17χρονη κοπέλα που είχε γεννήσει στο Νοσοκομείο Χανίων και στη συνέχεια υπέστη σηπτικό σοκ μετά τη γέννα!

Μια αχτίδα φωτός!

Η κοπέλα, βγήκε σήμερα από τη ΜΕΘ, όπου νοσηλεύονταν όλο αυτό το διάστημα και μεταφέρθηκε στη Χειρουργική Κλινική αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας, συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, τους χειρουργούς, τους γυναικολόγους και τους αναισθησιολόγους, για την μάχη που έδωσαν προκειμένου να βγει νικήτρια η νεαρή μητέρα.

Η νεαρή λεχώνα έδωσε γενναία μάχη για να ξεπεράσει το βαρύτατο πρόβλημα υγείας. Από τις 17 Δεκεμβρίου όταν παρουσίασε σηπτικό σοκ, μετά τη γέννηση της κόρης της, μέχρι και σήμερα η 17χρονη παρέμενε στην εντατική, με τους δικούς της ανθρώπους να προσεύχονται ώστε αυτή η αναπάντεχη περιπέτεια να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τι είναι το σηπτικό σοκ

Το σηπτικό σοκ είναι περιστατικό πτώσης της πίεσης και ανεπαρκούς αιμάτωσης των οργάνων του αίματος ως απόρροια σήψης, δηλαδή εισόδου παθογόνων μικροοργανισμών στο αίμα.

Υπεύθυνοι γι’ αυτό μπορεί να είναι μύκητες ή άλλα βακτήρια. Αποτελεί ένα από τα στάδια του συνδρόμου συστηματικής φλεγμονώδους αντίδρασης.

Το σηπτικό σοκ οφείλεται κυρίως σε λοίμωξη του αίματος μετά από είσοδο σε αυτό μυκήτων, ιών, βακτηρίων και παθογόνων μικροοργανισμών. Επίσης, μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη μετά από χειρουργική επέμβαση.

Το νόσημα εκδηλώνεται με συμπτώματα:

Ζάλη
Πυρετός
Ρίγη
Υπόταση
Σύγχυση
Αστάθεια
Εμετός
Η θεραπεία του έγκειται στη χορήγηση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής, συνήθως με τη λήψη αντιβιοτικών. Ο γιατρός συνιστά άμεση αναπλήρωση υγρών με ενδοφλέβια μορφή ή χορήγηση αγγειοσυσταλτικών για να σταθεροποιηθεί το αίμα. Για να αποφευχθούν τυχόν βλάβες συνιστάται η χορήγηση οξυγόνου και άλλες υποστηρικτικές παρεμβάσεις.

Related posts

Απόφαση σταθμός για τη χώρα μας: Διαγραφή 18.504 ευρώ από δανειολήπτη – Πώς τα κατάφερε

Κίνηση ματ από Σκλαβενίτη: Ιδού τι αγόρασε και τρέμουν οι ανταγωνιστές του

Τρένο παρέσυρε λεωφορείο – Φρικτός θάνατος για 37χρονη γυναίκα στη Βραζιλία