Μεσογαίας Νικόλαος: «Εννοείται ότι κι εγώ, πρώτα ο Θεός, θα είμαι παρών στο Σύνταγμα»

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Το παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας θα δώσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος το κάνει γνωστό με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο.

Ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για μια συγκλονιστική λαϊκή κραυγή, αλλά και μια φωνή πανεθνικού διαμετρήματος.

«Εννοείται ότι και εγώ, πρώτα ο Θεός, θα είμαι παρών στο Σύνταγμα» τονίζει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Πολ­λοί ρω­τοῦν για το ἂν ὑ­πάρ­χει πρό­βλημα με τη συμ­με­τοχή τους στο συλ­λα­λη­τή­ριο τῆς Κυ­ρι­α­κῆς 4 Φε­βρου­α­ρίου για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Ἐ­πειδή διά­φο­ρες δη­λώ­σεις και το­πο­θε­τή­σεις και ἀπο ἐκ­κλη­σι­α­στι­κῆς πλευ­ρᾶς ἔ­χουν προ­κα­λέ­σει σχε­τική σύγ­χυση, θα ἤ­θελα να πῶ στην ἀ­γάπη σας δυο λό­για.

Ἕνα ἁ­γνο πα­τρι­ω­τικο συλ­λα­λη­τή­ριο, που μά­λι­στα στη­ρί­ζει τα ὅσα ἔ­χει πεῖ ἡ Ἱ­ερα Σύ­νο­δος στη σχε­τικη Ἀ­να­κοί­νωσή της, ἀ­πο­τε­λεῖ, ὅ­πως και οἱ ἐ­κλο­γές ἢ ἕνα δη­μο­ψή­φι­σμα, ἔκ­φραση τῆς λα­ϊ­κῆς βου­λη­σης, ἀρ­κεῖ να μην το κα­κο­ποι­ή­σουν ἀ­κρό­τη­τες και κρυ­φές πο­τα­πές σκο­πι­μό­τη­τες.

Το συλ­λα­λη­τή­ριο τῆς Θεσ­σα­λο­νί­κης, ἄ­σχετα με τους λό­γους που ἀ­κού­σθη­καν, ἦ­ταν μία συγ­κλο­νι­στική λαϊκη κραυγή, μια φωνή ἀ­να­στε­να­γμοῦ πα­νε­θνι­κοῦ δι­α­με­τρή­μα­τος, ὅ,τι κα­λύ­τερο εἶδε ἡ πα­τρίδα μας τα τε­λευ­ταῖα χρό­νια.

Ὁ τρό­πος τῆς ἀν­τί­δρα­σης και τῆς πο­λε­μι­κῆς αὐ­τῶν που το ἀ­πορ­ρί­πτουν, ἀπο μό­νος του φα­νε­ρώ­νει τη ση­μα­σία και την ἀ­ξία του.

Εὐ­και­ρία να μα­ζευ­τοῦμε ὅ­λοι μαζί και στην Ἀ­θήνα και να δι­α­τρα­νώ­σουμε την ἀ­γάπη μας στην πα­τρίδα και την ἀ­νάγκη μας για ἐ­θνική ἀ­ξι­ο­πρέ­πεια και ὑπερη­φά­νεια.

Ἀρ­κετά ἔ­χουμε πλη­ρώ­σει τα λάθη μας. Και­ρός να ὀρ­θώ­σουμε ὡς λαός ὅ­λοι μαζί το ἀ­νά­στημά μας και να ἀ­να­στή­σουμε την ἀ­ξι­ο­πρέ­πειά μας.

Ρω­τοῦν με­ρι­κοί για τον Ἀρ­χι­ε­πί­σκοπο και τις δη­λώ­σεις του. Ὁ Ἀρ­χι­ε­πί­σκο­πός μας ἁ­πλά εἶπε ὅτι προ­τι­μάει αὐ­τός τα δύ­σκολα και ὄχι τα εὔ­κολα. Δεν εἶπε να μην κάνουμε ἐ­μεῖς τα εὔ­κολα.

Ἐ­μεῖς λοιπ­όν θα κά­νουμε ὡς λαός το εὐ­λο­γη­μένο και τόσο ὡ­ραῖο εὔ­κολο, το να βρε­θοῦμε ὅ­λοι μαζί και να συμ­βά­λουμε στη δυ­νατή φωνή τοῦ λαοῦ. Αὐτό εἶ­ναι πράγματι εὔ­κολο, ἀλλά πολύ οὐ­σι­α­στικό.

Ὅ­σοι λοι­πόν μπο­ρεῖτε και το θέ­λετε, μη δι­στά­σετε να το κά­νετε.

Ἡ εὐ­λο­γία τοῦ Θεοῦ θα εἶ­ναι μαζί σας. Μην ἀμ­φι­βάλ­λετε κα­θό­λου.

Ἐν­νο­εῖ­ται ὅτι κι ἐγώ, πρῶτα ὁ Θεός, θὰ εἶ­μαι πα­ρών στο Σύν­τα­γμα την ἐρ­χό­μενη Κυ­ρι­ακή 4 Φε­βρου­α­ρίου στις 2:00μ.μ. μαζί σας.

Μετα πολ­λῶν εὐ­χῶν,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ὁ Μεσογαίας και Λαυρεωτικῆς ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

[romfea][pentapostagma]

Related posts

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»