Με σπασμένη φωνή ο γιατρός Μάκαρης στην Καλαμάτα: “Μου στέλνουν φωτογραφίες παιδιών και με ρωτούν αν τα έχω δει”

Ο γιατρός της Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης δεν μπορεί να κρύψει το ράγισμα στη φωνή του για το πολύνεκρο δυστύχημα. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς.

Με σπασμένη φωνή ο γιατρός της Καλαμάτας

Με σπασμένη φωνή και φανερά συγκινημένος, ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης δήλωσε πως ρώτησε ασθενή από το πολύνεκρο ναυάγιο πόσα παιδιά επέβαιναν στο πλοίο και του είπε ότι είναι γύρω στα 100.

Πρόκειται για ακόμη μία μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία στο πλοίο επέβαιναν και γυναίκες και παιδιά, τα οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες, φαίνεται να βρίσκονταν στα αμπάρια.

«Εγώ ρώτησα έναν ασθενή και μίλησε για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών.Ρώτησα είναι 100; Και μου λέει κάπου εκεί…» είπε ο γιατρός.

Μιλώντας στην κάμερα του Open, ο ίδιος δήλωσε ότι δέχεται όλο το βράδυ κλήσεις και φωτογραφίες από άγνωστους αριθμούς ανθρώπων που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους.

«Υπήρχε καταιγισμός τηλεφωνημάτων και φωτογραφιών που μου έστελναν συγγενείς των αγνοουμένων με την ελπίδα μήπως γνωρίζω αν ζουν. Έμαθα ότι πολλοί ήταν από το ίδιο χωριό. Αυτό που μου έλεγαν στα μηνύματα είναι αν έχω δει αυτά τα παιδιά“.

Για τους τραυματίες

Ερωτώμενος ο κ. Μάκαρης για την υγεία των μεταναστών που νοσηλεύονται δήλωσε:

«Είχαν τις παθολογικές καταστάσεις που έχουν άνθρωποι που ζουν αυτές τις συνθήκες: δηλαδή αφυδάτωση, καταπόνηση, εξάντληση. Κάποιοι άλλοι είχαν πνευμονία εξ εισροφήσεως και κάποιοι άλλοι ραβδιόλυση. Αναμενόμενα προβλήματα, ήπια αλλά εξακολουθούν να νοσηλεύονται».

Ως νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουμε την οργή μας,την θλίψη και την απογοήτευση μας για το συνεχιζόμενο έγκλημα που συμβαίνει στην μεσόγειο θάλασσα με τους εκατοντάδες πνιγμένους ανθρώπους. Επιτέλους θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να λάβει άμεσα και δραστικά μέτρα για να σταματήσει αυτή η τραγωδία των συνανθρώπων μας.

Δείτε την συνέντευξή του

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα