Μαύρη Ανάσταση: Τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη τραυματίστηκαν σοβαρά από βεγγαλικά

Κάθε χρόνο, το βράδυ της Ανάστασης όπως είναι γνωστό πέφτουν βεγγαλικά και κροτίδες. Το επικίνδυνο έθιμο αυτό, είχε ως αποτέλεσμα τρία παιδιά και φέτος να τραυματιστούν σοβαρά.

Τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη, που τραυματίστηκαν πολύ βαριά από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ του Σαββάτου.

Σοβαρά τραυματισμένα τρία ανήλικα παιδιά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας 14χρονος από το Αγκίστρι υπέστη πολλαπλά εγκαύματα και ακρωτηριασμό δακτύλων στο αριστερό χέρι από κροτίδα. Το αγόρι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και πλέον νοσηλεύεται.

Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίσθηκε έπειτα από αεροδιακομιδή και ένας 13χρονος από τη Σύμη που υπέστη μερικό ακρωτηρισμό δακτύλων στο δεξί χέρι και τραύμα στο πρόσωπο από κροτίδα.

 Στο νοσοκομείο με εγκαύματα μια 7χρονη από βεγγαλικά στη Ρόδο

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στο χωριό Μαλώνα της Ρόδου, όταν άγνωστοι πέταξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά και να τραυματιστεί ένα μικρό παιδί. Το επτάχρονο κοριτσάκι, το οποίο κάηκε ενώ βρισκόταν στο προαύλιο της Εκκλησίας, διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού με εγκαύματα.

Στα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Facebook φαίνεται η επικινδυνότητα τις κατάστασης αφού από τις ρίψεις βεγγαλικών δημιουργήθηκαν φλόγες, οι οποίες περνούσαν πάνω από τα άτομα που είχαν μαζευτεί στην Εκκλησία για να γιορτάσουν την Ανάσταση.

Η ανάρτηση του προέδρου της κοινότητας

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μανώλας, κ. Νεκτάριος Μουστακέλλης, σε ανάρτησή του έδωσε στη δημοσιότητα τα βίντεο και έγραψε:

«Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση…Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει…Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα…Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του…Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες “σιγά τί θα γίνει;” κι’ όμως έγινε. Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας.Καλή Ανάσταση!!Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στη οικογένειά του».

Οι νεαροί με τα βεγγαλικά συνέχισαν να δημιουργούν προβλήματα και ανησυχία στους κατοίκους. Μετά την εκκλησία έριξαν βεγγαλικά μπροστά από την είσοδο του πνευματικού πολιτιστικού κέντρου του χωριού.

Από την ισχυρή έκρηξη εκδηλώθηκαν φλόγες και έσπασαν τα τζάμια της πόρτας και των παραθύρων.

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»