«Ματωμένο Φεγγάρι»: Εντυπωσιακές εικόνες από την πανσέληνο του Νοεμβρίου

Το πιο όμορφο φαινόμενο είναι η σημερινή πανσέληνος του Νοέμβριου που είναι ορατή σε όλη την Αθήνα και προσδίδει ρομαντισμό στις βραδινές μας βόλτες.

Το αποψινό φεγγάρι συνδυάζεται με ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, την ολική σεληνιακή έκλειψη, η οποία είναι ορατή από την Ανατολική Ασία, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς επίσης από τμήματα της Βόρειας και Νότιας Αμερικής και της Ρωσίας.

Απόψε είναι η Πανσέληνος του Νοεμβρίου, η φωτεινότητα της οποίας θα αγγίξει το 100%. Η πανσέληνος στην Ελλάδα ανέτειλε στις 17:18 και θα δύσει στις 7:05. Ονομάζεται «Ματωμένο φεγγάρι» ή «Φεγγάρι του Κάστορα» και είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φαινόμενο.

Η αποψινή πανσέληνος συνδυάζεται με ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, την ολική σεληνιακή έκλειψη, η οποία είναι ορατή από την Ανατολική Ασία, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς επίσης από τμήματα της Βόρειας και Νότιας Αμερικής και της Ρωσίας. Σύμφωνα με τη NASA, η τωρινή ολική έκλειψη είναι και η τελευταία για τα επόμενα τρία χρόνια, με την επόμενη να αναμένεται το 2025.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»