Μαχήτρια η Αντιγόνη Ανδρεάκη: Η δημοσιογράφος που δίνει μάχη με τον καρκίνο, επέστρεψε στην εκπομπή και στέλνει δυνατό μήνυμα!

Aντιγόνη Ανδρεάκη: H γνωστή παρουσιάστρια από το Ηράκλειο Κρήτης, της Τηλεόρασης CRETA τον τελευταίο καιρό δίνει τον δικό της αγώνα με τον καρκίνο. Τον περασμένο μήνα επέστρεψε στους δείκτες της τηλεόρασης, με χαμόγελο, αισιοδοξία, πείσμα και δύναμη ψυχής, η Αντιγόνη Ανδρεάκη καλησπέρισε το κοινό της Κρήτης στις 20.45, ενώ σύντομα ετοιμάζει και δεύτερη εκπομπή.

Η Αντιγόνη αποτελεί και μία πηγή έμπνευσης, με τον τρόπο που δίνει τη “μάχη” της με τον καρκίνο, στέλνοντας το δικό της μήνυμα θάρρους κι εμψύχωσης προς όλους όσους βρίσκονται στην ίδια θέση και μάχονται με την ασθένεια.

Η Αντιγόνη Ανδρεάκη ενώ δίνει τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού κι υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, επέστρεψε κανονικά στην εκπομπή της, στο CRETA, με χαμόγελο, αισιοδοξία και πείσμα. Η γνωστή δημοσιογράφος μίλησε στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη στο Open και είπε πολλά και σημαντικά.

Αντιγόνη Ανδρεάκη: Πρέπει οι γυναικές να κάνουν προληπτικές εξετάσεις

Για το γεγονός ότι επέστρεψε στη δουλειά της, εξήγησε: “Ήταν απόφαση ζωής. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Ήταν χρέος μου να γυρίσω στη δουλειά μου. Από τη μία βιοπορίζομαι από αυτήν και από την άλλη δεν μπορούσα να μείνω σπίτι. Όταν η μορφή του καρκίνου, είναι τέτοια – υποβάλλομαι σε θεράπευες έχω μακρύ δρόμο να διανύσω – με τη βοήθεια των φαρμάκων, των γιατρών, της επιστήμης, μπορεί να τα καταφέρει”..

Για την πρόληψη, είπε μεταξύ άλλων: “Το πρόλαβα στο παρά τσακ. Επειδή θεώρησα τύχη, ευλογία να το ανακαλύψω, αν καθυστερούσα έναν με δυο μήνες ίσως ήταν ανώφελες οι χημειοθεραπείες. Πρέπει να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις. Αλλά και να διαβάζονται σωστά από τους ειδικούς. Όχι να σου λένε είναι καλές και να επαναπαύεσαι”.

Αντιγόνη Ανδρεάκη: Eίχε χάσει τον πατέρα της από τον καρκίνο

Στη συνέχεια συγκινεί όταν εξομολογήθηκε πως έχασε τον πατέρα της από καρκίνο και τα συναισθήματα που ένιωσε όταν της έγινε η διάγνωση.

“Μεγάλωσα στην Κρήτη, όπου ο καρκίνος ήταν το “κακό”, το λέγαμε χαμηλόφωνα. Πολλές γυναίκες δεν το έλεγαν ακόμα και από φόβο. Έχω χάσει τον μπαμπά μου από καρκίνο, δεν του δόθηκε η ευκαιρία να παλέψει με την ασθένεια. Μέσα σε έξι μήνες πέθανε”, είπε.

Και πρόσθεσε: “Όταν μου είπαν ότι πρόκειται για κακοήθεια, πανικοβλήθηκα. Ο, τι πιο σκληρό είχα δοκιμάσει με τον πατέρα μου, το είδα μπροστά μου. Σκέφτηκα τις χημειοθεραπείες, την ανημποριά που φέρνουν”.

Αντιγόνη Ανδρεάκη: Ήθελα να δώσω μια μάχη ίση προς ίση με τον καρκίνο

Για το ότι δεν επέλεξε να βάλει μια περούκα στην εκπομπή, είπε: “Είναι σαν να κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Σα να κοροϊδεύω την ίδια την ασθένεια. Σα να ήθελα να κρυφτώ από την ασθένεια. Εγώ δεν ήθελα να το κάνω αυτό. Ήθελα να δώσω μια μάχη ίση προς ίση με τον καρκίνο. Επίσης, η περούκα δεν είναι μια φθηνή υπόθεση, έχουν κόστος. Δεν μπορούν όλες οι γυναίκες να το καλύψουν. Αν κάποιος νιώθει βολικά με την εικόνα του, ας μην έχει και αυτό τον πονοκέφαλο”.

Η Αντιγόνη Ανδρεάκη έστειλε τέλος και το δικό της μήνυμα προς όλες τις γυναίκες.

“Το ραντεβού με τον καρκίνο δεν είναι προκαθορισμένο. Να είναι οπλισμένες με δύναμη και κουράγιο. Υπάρχουν μορφές καρκίνου που μπορούν να νικηθούν. Να μην το βάζουν κάτω. Να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους”, είπε.

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»