Λουτράκι: Ηλικιωμένοι ψάχνουν απεγνωσμένα στα σκουπίδια για λίγο φαγητό

Εικόνες που σοκάρουν βλέπει κανείς στην πίσω πλευρά γνωστού Super Market της πόλης του Λουτρακίου. Συνάνθρωποί μας, που δε τα βγάζουν πέρα, ψάχνουν για λίγη τροφή στα πεταμένα σκουπίδια…

Στις αποκλειστικές εικόνες του Loutraki365.gr, δύο απελπισμένοι ηλικιωμένοι πολίτες, βρίσκονται πάνω ακριβώς από τους κάδους σκουπιδιών και παρά το γεγονός ότι περνάνε αυτοκίνητα, εκείνοι συνεχίζουν να ψάχνουν απεγνωσμένα μέσα στους δύο κάδους για να δουν τι άλλο μπορούν να τραβήξουν στην επιφάνεια προτού περάσει ο σκουπιδιάρης.

Λίγα φρούτα, ντομάτες, μαρούλια και ο,τι έχει θεωρηθεί “άχρηστο” για κάποιους άλλους, έτσι ώστε να ξεγελάσουν την πείνα τους. Πολλοί, ωστόσο, είναι και οι συνάνθρωποί μας που αγοράζουν από το Super Market τρόφιμα ή γάλα και τα προσφέρουν στους ανθρώπους αυτούς.

Εικόνες ρεαλιστικές γεμάτες ντροπή αλλά και εικόνες υπερηφάνειας αφού οι άνθρωποι προτίμησαν να ψάχνουν στα σκουπίδια από το να γίνουν ζητιάνοι.

Ιδίως, εικόνες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγο καιρό ο Υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης που είχε επισημάνει πως δεν βλέπει πια κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.


 

Πηγή

Related posts

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»