Lockdown: Ανακοινώθηκε η παράταση – Δείτε μέχρι πότε

Lockdown: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Παράταση του lockdown και επίσημα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, έτσι ώστε να εμποδιστεί η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, εξήγησε τα μέτρα που θα συνεχίσουν να είναι σε ισχύ ενώ έδωσε διευκρινίσεις για τη λειτουργία σχολείων, καταστημάτων και υπηρεσιών στη διάρκεια της παράτασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα και με βάση αυτά θα ανακοινώνονται τα μέτρα που θα ισχύουν. Με βάση αυτό, ανέφερε το τι ισχύει από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, μέχρι και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Αρχικά έδωσε διευκρινήσεις για τη λειτουργία των σχολείων, των παιδικών σταθμών και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Στη συνέχεια εξήγησε πως παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, καθώς και της εφαρμογής του click away των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και των κέντρων αισθητικής. Πρόσθεσε πως συνεχίζουν να ισχύουν και οι απαγορεύσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα. Επίσης, παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για την κυκλοφορία και για τη λειτουργία των Ιερών Ναών.

«Η χώρα μας όπως και όλη η Ευρώπη, δίνει σκληρή μάχη με την πανδημία. Είναι μια μάχη που έχει διαρκέσει πάνω από 10 μήνες, επομένως πλέον έχουμε την εμπειρία. Δεν είναι μια ευθύγραμμη πορεία, υπάρχουν στιγμές που κρίνουμε ότι πρέπει να λάβουμε αυστηρά μέτρα, υπάρχουν και περίοδοι που τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν τη χαλάρωση κάποιων μέτρων και το άνοιγμα κάποιων τομέων», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Έτσι πορευτήκαμε, έτσι θα πορευτούμε όπως και όλη η Ευρώπη. Μέχρι να εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος των πολιτών και να αφήσουμε πίσω μας οριστικά την πανδημία», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Παρατηρούμε τα δεδομένα, προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Βήμα – βήμα, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Το lockdown έχει κόστος, ψυχολογικό και οικονομικό, όμως έχει συμβάλει και στη μείωση της διασποράς», ανέφερε στη συνέχεια ο υφυπουργός.

«Σήμερα ανακοινώνουμε τι ισχύει για την επόμενη εβδομάδα, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, κι αυτό θα κάνουμε κάθε εβδομάδα. Αν υπάρχουν περιοχές που χρειάζονται έκτακτα μέτρα, θα ανακοινώνονται από την Πολιτική Προστασία. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και στις κόκκινες περιοχές και όπου χρειάζεται θα παρέμβουμε», συμπλήρωσε.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: newsbomb.gr

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα